Ordførerkandidat om døtrenes kamp for et bedre dødsleie for moren: - Deres historie er rystende

Pia og Theas dødssyke mor (55) har ligget 8 uker på sykehjem, tross ledige plasser på lindrende enhet.

ENGASJJERT: Leder for Helse og sosialkomiteen i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (i midten)  mener det er helt feil at søstrene Pia Myhre Kamp og Thea Kamp Johannessen selv har måtte konrfrontere bydelen med at det fantes andre plasser til deres dødssyke mor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENGASJJERT: Leder for Helse og sosialkomiteen i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (i midten) mener det er helt feil at søstrene Pia Myhre Kamp og Thea Kamp Johannessen selv har måtte konrfrontere bydelen med at det fantes andre plasser til deres dødssyke mor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I åtte uker har den kreftsyke moren (55) til Pia Myhre Kamp (29) og Thea Kamp Johannessen (26) ligget på Solvang helsehus, i bydel Alna i Oslo.

Moren har uhelbredelig kreft i hjernen, og er døende.

Døtrene opplever Solvang som et gamlehjem, og et uverdig siste stopp for moren.

I et lengre intervju i Dagbladets papirutgave i dag forteller de om deres kamp mot byråkratiet for å få moren overflyttet til Akerselva sykehjem - som har en lindrende enhet med personell blant annet spsialisert på behandling av personer med kort tid igjen å leve.

- Burde bare vært døtre Søstrene hevder at bydelen hele tiden har svart at det ikke finnes ledige plasser på Akerselva, og sier de føler seg løyet til.

For det har de siste månedene stått mellom to og fire plasser ledige på den lindrende enheten på Akerselva sykehjem. Det bekrefter direktør for de kommunale sykehjemmene i Oslo, Sølvi Karlstad i intervjuet. 

Direktør Jan-Henrik Karlsen for avdeling Helse og mestring i Bydel Alna mener det ikke medfører riktighet at bydelen har løyet til søstrene om de ledige plassene på Akerselva sykehjem. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer