Ordførerkandidat snakket om å drepe regjeringsmedlem

Etter et møte i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) snakket en ordførerkandidat for partiet Demokratene om å drepe en statsråd.

TRUET REGJERINGEN: Håvar Krane i Demokratene. Foto: TV 2
TRUET REGJERINGEN: Håvar Krane i Demokratene. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

21. februar i år deltok ordførerkandidatene Håvar Krane og Kaspar Birkeland fra partiet Demokratene i et møte i regi av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Etter møtet gikk de to videre. I et hemmelig lydopptak som TV2 har fått tilgang til uttrykker Håvar Krane et ønske om å ta livet av en statsråd.

Molotovcocktail «Det hadde faktisk vært en glede å knele ham, bøyd hodet fremover, lagt Glocken i nakkegropen og trukket av», sier Krane. Men aller helst skulle han ha tatt hele regjeringen:

«Jeg ser for meg julebordet til regjeringen. Perfekt øyeblikk til å sperre alle utgangene med molotovcocktail, foruten den døren jeg skal gå inn.»

Håvar Krane og Kaspar Birkeland er ordførerkandidater for Demokratene i henholdsvis Kristiansund og Ålesund. Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet og nå leder for Demokratene, reagerte med forferdelse da TV2 kontaktet ham om hans partifelles uttalelser.

Passet dårlig Da TV2 konfrontert Krane på døra hjemme i Kristiansund, ville han først ikke si noe.

- Det passer litt dårlig, sier han først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer