Ordførerne rundt Langøya: - Dette er uaktuelt

Regjeringen vil lagre radioaktivt avfall i Vestfold.

SIER NEI:  Både NOAH og ordførerne rundt Langøya er sterkt skeptiske til Regjeringens ønske om å lagre gruveslam på Langøya. Foto: Fotoweb
SIER NEI: Både NOAH og ordførerne rundt Langøya er sterkt skeptiske til Regjeringens ønske om å lagre gruveslam på Langøya. Foto: Fotoweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen forbereder en anbudsprosess for å lagre radioaktivt avfall i Oslofjorden, på ei øy tilhørende selskapet Noah (Norsk Avfallshåndtering) utenfor Holmestrand.

Dette på tross av at Norsk Avfallshåndtering (Noah) selv har konkludert med at dette ikke er forsvarlig. 

- Vi ble i 2014 pålagt av Statens strålevern å rydde opp i gammelt radioaktivt avfall ved Søve gruver i Nome kommune. Vi undersøker derfor mulighetene for å lagre avfallet. Derfor har vi kontaktet NOAHs anlegg i Holmestrand, for å undersøke om de kan lagre avfallet, sier statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Nærings- og handelsdepartementet til VG.

Langøya ligger i Re kommune og ordfører Torvald Hillestad(Sp) støtter Noah fullt ut i avgjørelsen om å ikke ta i mot avfallet.

Det gjør at politikeren ikke har noen tro på at regjeringens planer kommer til å bli realisert.

- Vi er konsensjonsgivende myndighet og når Langøya ikke passer til denne typen avfall, så ville det vært veldig rart hvis regjeringen skulle ha overprøvd oss her, sier Hillestad til Dagbladet.

Han ble opprinnelig kjent med at Noah hadde sagt nei før sommeren og opplyser at innbyggerne hans langt ifra er for det nye avfallet på øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer