Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordføreropprør mot Helgesens fellingsnei: - Han må lytte til de som bor der det gjelder

Mens flere busslaster med demonstranter er ventet til Oslo.

VIL FELLE ULV: 118 ordførere støtter protest mot Vidar Helgesen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX/Arkivbilde
VIL FELLE ULV: 118 ordførere støtter protest mot Vidar Helgesen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX/Arkivbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 118 ordførere støtter Hedmark-ordførernes protestopprop mot klimaminister Vidar Helgesens (H), ifølge Nationen.

Den 20. desember besluttet Helgesen å redusere fellingstillatelsene for ulv i Hedmark fra 47 til 15. Dette på tross av at ulvestammen er større enn det Stortinget har vedtatt.

- Helgesen må lytte litt mer til de som faktisk bor i områdene det gjelder, sier Olav Breivik (H), ordfører i Hobøl, overfor avisa.

Busslaster ventet til Oslo

Nationen har totalt spurt 146 av landets ordførere om hva de mener.

Nyheten kommer samme dag som det er ventet flere busslaster ulvemotstandere til hovedstaden. Disse reagerer på det de oppfatter som en helomvending fra Helgesen i ulvesaken.

- Vi har satt opp elleve busser fra Hedmark og Oppland. I tillegg kommer det folk med fly fra Trøndelag, Akershus, Østfold, Vestfold og Telemark som vil støtte oss, sa Knut Arne Gjems, leder i Norges jeger og fiskerforbund i Hedmark, i går til Dagbladet.

Gjems regner med at det til sammen blir rundt 500 til 1000 demonstranter tilsammen.

- Det kunne vært flere, vi sliter med å skaffe nok busser, sa Gjems.

Helgesen ikke overrasket

Vidar Helgesen har sagt at han ikke er overrasket over reaksjonene han møter.

Avgjørelsen hans har skapt sterk misnøye innad i Høyre. Onsdag møter Helgesen de fire partiene som sto bak ulveforliket.

Dette inkluderer hans eget parti, samt Frp, Ap og KrF.

- Nei, jeg er ikke overrasket. Det dreier seg om en reell konflikt, mellom ulike mål og hensyn. Det handler om vi skal ha en ulvesone, det handler om tradisjonelle næringsveier og folks liv på bygda. Den andre siden er at vi har forlik om at vi skal ha en ulvebestand i Norge, sa Helgesen til Dagbladet igår.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 347474312


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling