Ordkrig etter dødskonserten

ROSKILDE (Dagbladet): Tragedien i Roskilde endte i går i full ordkrig mellom festivalsjef Leiv Skov og de britiske gruppene Oasis og Pet Shop Boys. Bandene trosset Skovs ønske om å fortsette jubileumsfestivalen og avlyste sine konserter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danset på de dødes grav

- Det er mangel på respekt overfor de omkomne og deres pårørende å spille på Oransje scene i kveld, der åtte ble klemt i hjel for under et døgn siden, skriver Oasis og Pet Shop Boys i en uttalelse.

Samtidig gir de et spark til festivalledelsen:

- Det er ingen garanti for at det ikke skjer nok en ulykke, siden sikkerheten ikke er bedret etter gårsdagens konsert.

- Likskjending

I går kveld ble festivalsjef Leiv Skovs motsvar hengt opp på nyhetstavlene på festivalområdet, han som selv har skydd pressen og offentligheten etter tragedien. Festivalsjef Skov kritiserer Oasis og Pet Shop Boys for å ha avlyst.

- Ved å avlyse konsertene og skuffe de mange forventingsfulle fans, bringer Oasis og Pet Shop Boys festivalen i fare, hevder festivalsjefen, fra sitt «eksil». I dag skal han etter planen møte pressen.

Dagen derpå diskuterte folk hvorvidt det var riktig og respektfullt overfor de døde å kjøre på i ånden til rock'n'roll-mottoet: The show must go on.

Respekt eller ikke?

- Risikoen ved å sende 100000 mennesker hjem nå, er større enn ved å kjøre videre. Vi kjører videre i aften på de andre scenene, sa festivalsjef Skov, etter at Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder hadde brutt sammen i gråt på scenen ved synet av skadde og døende fans som ble båret fram til scenekanten.

- Dette er mangel på respekt overfor fansen. Andre band velger å dedikere deres konserter til de avdøde. Det er respekt, freser Skov tilbake.

I de to engelske bandenes fravær satt Skov inn andre band på Oransje scene. Selv om mange har forlatt Roskilde etter ulykken på Oransje scene, er de fleste blitt igjen på festivalen, hevder Skov.

Spørsmålet er om Roskilde noen sinne kan bli den samme igjen.