Ordkrig etter dødskonserten

ROSKILDE (Dagbladet): Tragedien i Roskilde endte i går i full ordkrig mellom festivalsjef Leiv Skov og de britiske gruppene Oasis og Pet Shop Boys. Bandene trosset Skovs ønske om å fortsette jubileumsfestivalen og avlyste sine konserter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Danset på de dødes grav

- Det er mangel på respekt overfor de omkomne og deres pårørende å spille på Oransje scene i kveld, der åtte ble klemt i hjel for under et døgn siden, skriver Oasis og Pet Shop Boys i en uttalelse.

Samtidig gir de et spark til festivalledelsen:

- Det er ingen garanti for at det ikke skjer nok en ulykke, siden sikkerheten ikke er bedret etter gårsdagens konsert.

- Likskjending

I går kveld ble festivalsjef Leiv Skovs motsvar hengt opp på nyhetstavlene på festivalområdet, han som selv har skydd pressen og offentligheten etter tragedien. Festivalsjef Skov kritiserer Oasis og Pet Shop Boys for å ha avlyst.

- Ved å avlyse konsertene og skuffe de mange forventingsfulle fans, bringer Oasis og Pet Shop Boys festivalen i fare, hevder festivalsjefen, fra sitt «eksil». I dag skal han etter planen møte pressen.

Dagen derpå diskuterte folk hvorvidt det var riktig og respektfullt overfor de døde å kjøre på i ånden til rock'n'roll-mottoet: The show must go on.

Respekt eller ikke?

- Risikoen ved å sende 100000 mennesker hjem nå, er større enn ved å kjøre videre. Vi kjører videre i aften på de andre scenene, sa festivalsjef Skov, etter at Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder hadde brutt sammen i gråt på scenen ved synet av skadde og døende fans som ble båret fram til scenekanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer