Ukraina-krigen:

Ordkrig: - Forkastelige løgner

Ordskiftet var alt annet enn diplomatisk i FNs sikkerhetsråds hastemøte fredag kveld. Etter å ha brukt vetoretten til å blokkere en resolusjon som fordømmer angrepet mot Ukraina, benektet Russland bombing av ukrainske byer. - Propaganda, svarer USA.

FORKASTERLIG: Det ble høy temepratur under FNs sikkerhetsråd fredag, da et resolusjonsutkast mot Russland stod på agendaen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld stemte FNs sikkerhetsråd over et resolusjonsutkast hvor de tar avstand fra og fordømmer Russlands angrep mot Ukraina.

11 av de 15 medlemmer stemte for utkastet. Kina, India og De forente arabiske emirater avsto fra å stemme.

Russland brukte imidlertid vetoretten, og blokkerte derfor resolusjonen. I en uttalelse anklager USAs FN-utsending Russland for å ha misbrukt vetoretten.

Russlands FN-ambassadør Vassilij Nebenzia gikk knallhardt ut mot resolusjonen – som han karakteriserte som et «brutal og inhumant trekk på Ukrainas sjakkbrett».

- Russland stemte imot den antirussiske og antiukrainske resolusjonsutkastet. Hvorfor er den antirussisk? Det tror jeg ikke det er behov for å forklare. Det holder å kaste et raskt blikk på teksten. Hvorfor er den antiukrainsk? Fordi den hinsides all tvil går imot de grunnleggende interessene til det ukrainske folk, i kraft av å være et forsøk på å redde makthaverne som forårsaket tragedien som har pågått i minst åtte år.

I møtet karakteriserte USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield sin russiske kollegas utsagn som «forkastelige løgner, propaganda og feilinformasjon».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer