Forsvinningsdramaet:

Ordkrig om Hagens helse

Forsvareren beskriver Tom Hagen som «preget» og «ikke i god form». Politiet beskriver den drapssiktede milliardæren som «litt pjusk».

PREGET: Svein Holdens advokatkollega Mikkel Toft Gimse forteller hvorfor avhøret av Tom Hagen måtte avhøres. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag skulle milliardæren Tom Hagen (70) igjen sitte overfor representanter fra politiet som har siktet ham for drapet eller medvirkning til drapet på sin forsvunne kone Anne-Elisabeth Hagen (70).

Det skulle være det første avhøret av Hagen siden Høyesterett besluttet på frigjøringsdagen 8. mai at han skulle løslates fra varetekt, fordi Eidsivating lagmannsrett ikke fant skjellig grunn til å mistenke 70-åringen for ugjerningen.

I mellomtida har forholdet mellom Hagen og politiet surnet ytterligere. I forrige uke gikk politiets påtaleansvarlig i forsvinningssaken, Haris Hrenovica, ut mot Hagen personlig og kalte ham lite samarbeidsvillig. Det fikk Hagens forsvarer, Svein Holden, til å reagere kraftig.

I dag surnet det enda litt til etter at politiet igjen gikk ut mot Hagen.

Fikk aldri begynt

Det var en samarbeidsvillig Hagen som i dag formiddag rundt klokka 10.00 møtte opp utenfor Kripos' lokaler på Brynseng i Oslo, ifølge hans medforsvarer Mikkel Toft Gimse fra advokatfirmaet Hjort.

- Han har vært veldig innstilt på å møte og samarbeide, men vi så raskt at det ikke var forsvarlig, sier Gimse til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer