Importsmitte

Ordkrig om importsmitte

Arbeiderparti-politikerne Raymond Johansen og Jonas Gahr Støre har nylig angrepet regjeringens håndtering av importsmitte. Nå sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland dem midt imot.

GARDERMOEN: - Det er en nødvendig karantene man er nødt til å ta, sier reisende May Kristin Knutsen. Video: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig har både byrådsleder Raymond Johansen i Oslo og Ap-leder Jonas Gahr Støre angrepet regjeringens håndtering av importsmitte. Nå sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland dem midt imot.

- Jeg har hørt Støre fortelle om hvor enkelt det er å slippe unna på Gardermoen, men det er det ikke. Derfor inviterte jeg Ap-lederen før påske til å bli med til Gardermoen, og jeg inviterer gjerne både Støre og Johansen med til Gardermoen igjen for å vise dem hvilket regime det er der, med både sperringer, vakthold, informasjonstavler, testing og karantenehotell, sier Mæland til Dagbladet.

Lørdag uttalte byrådsleder Raymond Johansen i Oslo til Dagbladet at han synes at alle unødvendige utenlandsreiser bør forbys. Det synes Mæland at er ekstremt inngripende.

- Jeg tenker at det er ekstremt inngripende å nekte personer å bevege seg over landegrensene. Vi har hele veien hatt blant Europas strengeste regler knyttet til innreise, testing og karantene. Alt vi gjør skal være forholdsmessig og nødvendig.

Støre-utspill

Nylig uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre til Aftenposten at smitten slipper gjennom flyplassene grunnet manglende kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer