Ordnet opp på pappas kontor

GRIMSTAD (Dagbladet): Den utstøtte rederarvingen Lars Torgeir Ugland (51) hadde i går ettermiddag med seg en god avtale etter forhandlingsmøtet med sin far, skipsreder Johan Jørgen Ugland (79). Møtet på pappas kontor gjenopprettet harmonien i familierederiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det definitivt klart at redersønnen aldri vil følge i farens fotspor som leder av det tradisjonsrike A/S Uglands Rederi. 79 år gamle Ugland bekrefter overfor Dagbladet at han akter å stå ved rorpinnen atskillige år til.

Forhandlingsmøtet brakte heller ingen klarhet i hvem som skal lede rederiet etter Johan Jørgen Ugland, bortsett fra at det ikke blir sønnen.

Inntil i fjor vår var det meningen at Lars Torgeir Ugland skulle etterfølge faren. Men opplegget skar seg. Mange hevder at årsaken var at Ugland er sterkt misfornøyd med sønnens forhold til økonomi.

- Ingen konflikt

Noe slikt ville Johan Jørgen Ugland ikke høre snakk om da de møttes i går. Ugland avviser kategorisk at det eksisterer noen konflikt mellom ham og den London-bosatte sønnen, trass i presseoppslag om at han sterkt misliker sønnens angivelige ekstravagante livsførsel. Faren stiller seg uforstående til det han karakteriserer som et forsøk på å skape en konflikt mellom ham og sønnen.

- Lars har alltid vært en god ambassadør og har et stort internasjonalt kontaktnett, sier Ugland.

Delte maten

For øvrig var verken far eller sønn særlig snakkesalige etter det flere timer lange forhandlingsmøtet på rederikontorene ved Vikkilen, øst for Grimstad.

Johan Jørgen Ugland forsøkte å forklare tidsbruken med at man innimellom forhandlingene også hadde spist lunsj sammen.

Av en felles pressemelding framgår at Lars Torgeir Ugland skal brukes som rådgiver for Uglands Rederi, samtidig som han har full anledning til å videreutvikle sin egen virksomhet.

God dag

- Det familiemessige har vært det klart vanskeligste å bli enige om. Men vi har alltid hatt evnen til å snakke sammen, uttalte Johan Jørgen Ugland.

Han mente at det ikke hadde vært spesielt vanskelige forhandlinger fordi både han og sønnen hadde vi vært villige til å finne en løsning.

79-åringen sa rett ut at de siste dagers presseoppslag ikke har vært hyggelige.

- Men nå har vi hatt en konstruktiv og hyggelig dag, sa Ugland.

Også sønnen Lars Torgeir Ugland sa seg godt fornøyd med avtalen:

- Både for familien og de ansatte, la han til.

<B>ENIGE:</B> - Nei da, det er ingen konflikt mellom oss, påsto Johan Jørgen Ugland (79) og sønnen Lars Torgeir Ugland etter at de i går ble enige om en ny avtale om hvordan sønnen blir løst ut av familierederiet.