Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordrene renner inn på eksklusive kjøkken

Ordrene renner inn hos den eksklusive kjøkkenleverandøren Kvänum Studio Oslo. Også konkurrenter melder om høyere omsetning i år.

KJØKKEN: Ekteparet Ketill Danielsen og Inger Marie Nordrum har drevet Studio Kvänum Oslo sammen i ti år. Foto: Stine Grihamar / Finansavisen
KJØKKEN: Ekteparet Ketill Danielsen og Inger Marie Nordrum har drevet Studio Kvänum Oslo sammen i ti år. Foto: Stine Grihamar / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen / Stine Grihamar): Det er gått ti år siden ekteparet Ketill Danielsen og Inger Marie Nordrum sluttet i jobbene sine og startet opp kjøkkenleverandøren Studio Kvänum på Skøyen i Oslo.

Med Nordrum i rollen som daglig leder og Danielsen som styreformann og «alt mulig mann», har paret klart å bygge opp en lukrativ forretning.

I fjor endte selskapet opp med en omsetning på 53 millioner kroner og et resultat før skatt på 6,8 millioner kroner. Det er det sterkeste året i selskapets historie.

- Full kontroll De siste fem årene har Studio Kvänum Oslo sittet igjen med 18,5 millioner kroner i overskudd. Danielsen mener nøkkelen til suksessen ligger i flinke medarbeidere og sjekklister for alt de gjør.

- Kjøkkenleveranse er en komplisert prosess med koordinering av håndverkere, innredning, benkeplater, håndtak, vasker, blandebatterier, hvitevarer, belysning, og maling, sier han og fortsetter:

- Vi har lagt ned mye arbeid gjennom årene i å bygge struktur og systemer. Vi har full kontroll og har aldri levert et kjøkken en dag for sent, sier Danielsen.

Han mener også ansettelsen av egne montører har vært en lurt trekk av selskapet.

- De kan produktene våre ut og inn. Jeg vil tørre og si at våre 18 medarbeidere er det beste teamet i dette landet, sier han.

- Opp 57 prosent Tross sterke resultater, hevder Danielsen konkurransen er knalltøff. Han har telt opp 33 butikker bare fra Solli Plass til Skøyen.

- Dette må være den høyeste tettheten av kjøkkenbutikker i verden. Men mye ligger i mellomsjiktet, sier han.

- Det sies at high-end-delen av møbelbransjen svinger i takt med børsutviklingen. Hva tenker du om det?

- Jeg har lest om det, men for å være helt ærlig har vi følt at markedet har vært stabilt gjennom alle de ti årene vi har vært i bransjen.

- Vi økte ordreinngangen i privatmarkedet med 57 prosent første halvår i år mot samme tid i fjor. Vi har også betydelig flere prosjekter vi jobber med pr. i dag, enn på samme tid i 2014.

- Litt rart marked Daglig leder Mette Novak som er forhandler for det tyske luksusmerket Poppenpohl har heller ikke funnet noen tegn på at oljeuroen har smittet over på bransjen.

Likevel mener hun markedet ikke kan sammenlignes med perioden før 2008.

- Det er et litt rart marked. Folk handler, men de tenker seg nøye om først.

Selv har Novak vært i bransjen i 30 år. I fjor omsatte selskapet hennes for 9 millioner kroner. Omsetningen blir noe høyere i år.

- Det har vært et godt år så langt. Vi har flyttet til større og mer synlige lokaler helt nede på bryggekanten på Lysaker, og det har vært veldig inspirerende. Nå har vi vært på Lysaker i åtte år, og det viser at man må ikke ligge på Skøyen for å selge kjøkken, sier hun.

- Som før Også de andre kjøkkenleverandører i dyreste prissegmentet som Finansavisen har snakket med, forteller om fortsatt stabilt marked.

Den svenske leverandøren Lidhult Norge fikk seg en knekk på bunnlinjen fjor, men sier det skyldes valutasmell i selskapets andre virksomhet; møbelbutikken Neptune.

- Lidhult har holdt seg veldig stabilt. Det er ganske som før, sier Ivo Totlandsdal.

- Frykter du at oljeuroen kan smitte over på bransjen?

- Men den lave renten har jo folk mer å rutte med enn noensinne, så hvis salget skulle stoppe opp må det være fordi de mentalt mener det er riktig ikke å bruke penger nå, sier han.

- Roligere høst Hos Bulthaup kjøkkenstudio på Frogner ble det tøft å holde omsetningen oppe da to av tre medarbeidere sluttet i fjor. Ifølge daglig leder Tove Sundal er selskapet tilbake på gamle takter nå.

- Nå er vi på nytt tre personer og en ekstrahjelp, sier hun.

Sundal er den eneste som hittil har merket endring i markedet.

- Det har vært en litt roligere høst enn det pleier å være, men vi tror at vi kommer i mål med bedre tall enn i fjor, sier hun.

Flere økonominyheter Søndagens aksjetips
Hegnar: - Hva koster innvandringen?
Samsung kan oppleve sin egen VW-skandale

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!