Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oregon strammer inn våpenloven

Som den første amerikanske delstaten, har Oregon vedtatt et lovforslag om å stramme inn våpenloven i USA.

VÅPENLOVEN: Store demonstrasjoner mot våpenloven i USA har pågått etter skoleskytingen i Florida forrige uke. Som den første amerikanske delstaten, har Oregon nå vedtatt et lovforslag om å stramme inn våpenloven i USA. Foto: AP Photo/John Locher, File
VÅPENLOVEN: Store demonstrasjoner mot våpenloven i USA har pågått etter skoleskytingen i Florida forrige uke. Som den første amerikanske delstaten, har Oregon nå vedtatt et lovforslag om å stramme inn våpenloven i USA. Foto: AP Photo/John Locher, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatet i Oregon vedtok med 16 mot 13 stemmer et lovforslag torsdag som hindrer personer som er siktet for stalking, vold i hjemmet eller ilagt besøk- og kontaktforbud å kjøpe eller eie våpen.

Dermed er delstaten den første som strammer inn våpenloven som et resultat av debatten som har fulgt skoleskytingen i Florida i forrige uke.

I Florida stemte politikerne i Representantenes hus tirsdag imot et forslag om forbud mot salg og besittelse av automatgevær og visse typer ammunisjon.

USAs president Donald Trump har denne uken tatt bladet fra munnen i våpendebatten, og åpnet for å heve aldersgrensen for kjøp av våpen til 21 år. Han har også åpnet for å forby spesielle innretninger som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!