Organisert smugling av irakere til Sverige

Ti personer tiltalt for grov menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Gøteborg pågrep 14 personer mistenkt for menneskesmugling. Politiet tror at disse er en del av en liga som driver organisert menneskesmugling av irakere til Sverige, skriver Expressen.

De 14 er mistenkt for grov organisert menneskehandel, grov menneskesmugling og grov dokumentforfalskning. Ti av de 14 pågrepne er blitt siktet i saken på bakgrunn av politiets avhør, de fire andre er løslatt.

Mange asylsøkere

I morgentimene i dag slo politiet til mot ligaen som er mistenkt for å ha smuglet mennesker som senere har søkt asyl i Sverige siden 2006.

- Det ble gjort en del beslag i forbindelse med pågripelsene, men jeg kan ikke si noe om hva som er beslaglagt, sier Patrick Ahlbom, vakthavende ved politiets operasjonssentral i Gøteborg.

I 2006 søkte over 9 000 irakere om asyl i Sverige, mot 2 330 året før. Over halvparten av alle irakiske asylsøkere i EU er i Sverige, ifølge den svenske regjeringen, skriver NTB.

Ukjent antall

De ti tiltalte er alle tilknyttet Gøteborg. Politiet ønsker ikke å si noe om hvor mange personer de er mistenkt for å ha smuglet inn til Sverige.

- Vi har jobbet med denne ligaen lenge, og forhørene kan lede til flere pågripelser. Utredningen får vise hvor mange personer det handler om, sier politiets pressetalskvinne Mona Nordberg til avisen.