Organiserte og uorganiserte står sammen i Bodø

BODØ (Dagbladet): Kaptein Stig Johansen streiker. Runar Berg gjør det ikke. Men selv om bare halvparten av Glimts spillere er organiserte, skaper ikke streiken splid i spillergruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bare tapere i denne konflikten. Når dette er over, så skal vi stå sammen like sterke som før, sier Glimt-kaptein Stig Johansen til Dagbladet.

Sammen med resten av klubben var han samlet til informasjonsmøte i går ettermiddag. Der fikk de vite hvordan de skal forholde seg praktisk til historiens første fotballstreik.

Stig Johansen er ikke glad for å streike, men synes det var veldig viktig å gjøre det.

- Det viktigste er at vi som er organiserte ikke gir oss på prinsippene. Hadde vi bare gitt opp, så hadde hele vitsen med det å være organisert falt bort. Når streiken er i gang, så er det viktig for meg å stå hundre prosent bak det NISO står for, sier han.

At streiken gir mening gjør at de uorganiserte spillerne i Glimt støtter sine streikende lagkamerater. Stjernespissen Bengt Sæternes er blant de uorganiserte, sammen med Runar Berg.

- Jeg støtter de som streiker. Det er greit, og rettferdig, og jeg føler ikke det er noe problem for samholdet i klubben heller, sier Berg til Dagbladet.