Organiserte seg som terrorister

50 pedofile er arrestert etter en verdensomspennende aksjon mot et svært avansert pedofilt nettverk. De brukte samme metoder som terrorister for å unngå å bli tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens aksjon mot nettverket som kalles «Shadowz brotherhood» hadde forgreininger til en rekke land. 50 personer ble arrestert, de fleste av dem i Tyskland. Men også i Danmark, Sverige, USA, Storbritannia, Spania, Nederland, Belgia, Romania og Sveits var personer innblandet, melder BBC Online.

I over ett år har britiske etterforskere jobbet med å kartlegge pedo-ringen, et møysommelig og vanskelig arbeide.

Tidligere er 16 personer pågrepet, blant annet en amerikansk offiser i flyvåpenet. Han tok senere livet sitt. Politiet antar at nærmere 100 personer er med i den ulovlige nettfloka.

Terror-organisert

Flere hundre etterforskere i sju land har samarbeidet om å sprenge gruppa. De har beslaglagt avansert datautstyr og svært grove bilder. Ifølge politiet har flere av nettverksmedlemmene selv misbrukt barn og lagt ut bilder av det på nettet. De har vært svært avansert organisert, nærmest som en terror-organisasjon, hevder etterforskerne.

De opererte i en celle-struktur, som betyr at hvis en person ble arrestert ville vedkommende ikke kunne avsløre flere enn en håndfull medskyldige.

- Det var en hierarkisk struktur med systemadministratorer som overvåket elektroniske nyhetsgrupper og oppslagstavler og ga medlemmene råd om sikkerhet, sier den britiske etterforskningslederen Len Hynds til BBC.

Avansert

Drevne etterforskere hevder at det beslaglagte materialet er noe av det verste de har sett. Medlemmene har selv måttet laste opp bilder for å få tilgang til andres. Kommunikasjonen skal ha skjedd på IRC, som er vanskelig å overvåke. Enkelte etterforskere har trolig utgitt seg for å være pedofile for å infiltrere nettverket.

- Denne gruppa brukte svært avansert utstyr for å utføre de kriminelle handlingene og unngå avsløring, sier Hynds.

Etterforskerne ble slått over hvor avansert de pedofile har organisert seg.

- Vi har aldri sett et så sofistikert nettverk før, sier Hynds.