Organiserte seg som terrorister

50 pedofile er arrestert etter en verdensomspennende aksjon mot et svært avansert pedofilt nettverk. De brukte samme metoder som terrorister for å unngå å bli tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens aksjon mot nettverket som kalles «Shadowz brotherhood» hadde forgreininger til en rekke land. 50 personer ble arrestert, de fleste av dem i Tyskland. Men også i Danmark, Sverige, USA, Storbritannia, Spania, Nederland, Belgia, Romania og Sveits var personer innblandet, melder BBC Online.

I over ett år har britiske etterforskere jobbet med å kartlegge pedo-ringen, et møysommelig og vanskelig arbeide.

Tidligere er 16 personer pågrepet, blant annet en amerikansk offiser i flyvåpenet. Han tok senere livet sitt. Politiet antar at nærmere 100 personer er med i den ulovlige nettfloka.

Terror-organisert

Flere hundre etterforskere i sju land har samarbeidet om å sprenge gruppa. De har beslaglagt avansert datautstyr og svært grove bilder. Ifølge politiet har flere av nettverksmedlemmene selv misbrukt barn og lagt ut bilder av det på nettet. De har vært svært avansert organisert, nærmest som en terror-organisasjon, hevder etterforskerne.

De opererte i en celle-struktur, som betyr at hvis en person ble arrestert ville vedkommende ikke kunne avsløre flere enn en håndfull medskyldige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer