Orgasmehyl ga full klaff

Meg Ryan (35) har etablert seg som en populær og særdeles ettertraktet filmskuespiller, og tilhører nå stjerne-stallen i Hollywood. Sitt endelige gjennombrudd fikk hun med filmen «Da han møtte henne - eller vennskap og sex», i 1989. I kveld er det norgespremiere på hennes nye film, «Tapperhet i strid».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For kinogjengere flest er Meg Ryan først og fremst kjent som komedieskuespiller. Ikke minst er det blitt mange komedier hvor romantiske temaer står i sentrum. Men etter hvert er registeret bredere, og det er blitt roller også av det mer seriøse og dramatiske slaget.

Orgasme

Meg Ryen har snart et tredve-tall filmer bak seg, fra debuten i «Rik og berømt» i 1981. Men av alle de scener hun har gjort, er det neppe noen som overgår hennes orgasmesimulering ved et restaurantbord i «Da han møtte henne - eller vennskap og sex».

I 1994 mottok hun utmerkelsen «Årets kvinne» ved Harvard-universitetet. Hun slapp ikke fri fra arrangementet før hun gjentok sitt orgasmehyl fra filmen, og fikk denne gangen svært god hjelp av alle studentene som befant seg i salen.

Familien

Meg Ryan lever et stille og tilbaketrukket liv med kollega og ektemann Dennis Quaid. De møttes i 1987 under innspillingen av «Min mikropartner» («Innerspace»). De giftet seg i 1991, og har sønnen Jack Henry (4) sammen. En hest og en hund hører også til familien - riktig så idyllisk, med andre ord. Familien har bolig både i Los Angeles og i staten Montana.

Meg Ryan snakker helst ikke om sitt privatliv, men sier det er vanskelig å fungere i et ekteskap der begge er svært opptatt på hver sin kant.

- Jeg har som regel med meg sønnen min under innspillingene. Det setter jeg stor pris på, sa hun til Dagbladet seinhøstes 1993.

Nye prosjekter

Meg Ryan er en etterspurt filmstjerne, og prosjektene er mange. For tida spiller hun inn en musikalversjon hvor temaet er legenden om Anastasia, Russlands siste tsar-datter.

Meg Ryan har dessuten etablert sitt eget produksjonsselskap, og skal antakelig både spille og produsere filmen «Heartless», som er en thriller. Komedien «Addicted to Love» står også på agendaen, en komedie med Matthew Broderick som motspiller. I tillegg er manusarbeidet og planene for ytterligere tre filmer også på beddingen.

STJERNE: Meg Ryan (35) har etablert seg i Hollywoods første stjernerekke etter en rekke suksessfilmer.