Orienterer om operasjonen klokka 16.15

Slottet har innkalt til pressekonferanse om operasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Kongen har kreft
 • Kongen vil få kunstig blære
 • Blærekreft rammer røykere
 • - Trist og leit

  I forbindelse med operasjonen av Hans Majestet Kongen avholdes det et pressemøte på rom B1.1017 - Rikshospitalet i dag, mandag 8. desember 2003 klokken 16.15, melder Slottet. Kreftoperasjonen til kong Harald startet klokka 09.35, og det ble på forhånd opplyst at den ville ta fra fire til sju timer.

  Inngrepet utføres av kirurgene Trygve Talseth fra Rikshospitalet og Håkon Wæhre fra Radiumhospitalet. De to kirurgene regnes som Norges fremste innen kreftbehandling og urologi.

  Talseth/Wæhre har satt sammen et av 15 personer, hvorav 11 er fra Rikshospitalet. Teamet består i tillegg til de to kirurgene av: kirurg Bjørn Brennhovd (Radiumhospitalet), anestesilege Svein Osnes (Rikshospitalet), anestesilege Morten Dragsund (Rikshospitalet), hjertespesialist Halfdan Ihlen (Kongens faste lege, Rikshospitalet), patolog Katrine Lie (Radiumhospitalet), patolog Helge Scott (Rikshospitalet), patolog Erik Heyerdahl Strøm (Rikshospitalet), operasjonssykepleier Josefina Wage Hansen (Radiumhospitalet), operasjonssykepleier Hanne Bakken Taylor (Rikshospitalet), operasjonssykepleier Erik Elshaug Sæther (Rikshospitalet), operasjonssykepleier Monika Vullum (Rikshospitalet), anestesisykepleier Anne Østlie (Rikshospitalet), anestesisykepleier Inger-Johanne Præsttun (Rikshospitalet).

  Ifølge pressemeldingen er det Talseth/Wæhre som skal uttale seg om kongens tilstand. Det vil kun skje gjennom bulletiner eller ved pressemøter.

  Ved godt mot


  Tross den alvorlige sykdommen, var kong Harald ved godt mot ved ankomst Rikshospitalet lørdag morgen.

  - Jeg håper at alt går bra og at jeg snart er på beina igjen, sa kongen. Han hadde følge av sin kone, dronning Sonja. Kongen ba om ro for seg og familien i den tida som kommer.

  Det var mandag for en uke siden det ble kjent at kong Harald hadde fått kreft i urinblæra. På en pressekonferanse mandag ettermiddag, med hele legeapparatet samlet, ble det fortalt at behandlingen av kongens sykdom vil være å fjerne urinblæra. Prognosene er gode, og legene tror - uten at man kan garantere det - at kongen blir helt frisk.

  Det vil uansett ta en stund før kong Harald vil greie å spise normal kost.

  - Etter en slik operasjon vil tarmen ikke fungere som normalt. Han vil ha problemer med å spise normal kost, men det vil han klare å bygge langsomt opp. Men vi forventer ikke at kongen skal ha smerter etter en to-tre uker, sa Håkon Wæhre på forrige ukes pressekonferanse.

  Utelukker ikke tilleggsbehandling


  Kongen blir liggende på sykehuset i 2-3 uker i forbindelse med inngrepet. Etter sykehusoppholdet vil han være sykmeldt i 2-3 måneder.

  Kongen skal i utgangspunktet ikke ha tilleggsbehandling, men legene utelukker ikke at han kan få tilleggsbehandling etter at man har fjernet blæren. Legene tror kongen vil kunne reise hjem til jul.

  I den tiden kong Harald er sykmeldt vil kronprins Haakon fungere som Regent.

  Slottet sender ut meldinger om kongens helse. Følg med på Slottets nettsider.

  (Dagbladet.no)

<B>LAGT INN LØRDAG: Kong Harald ankom Rikshospitalet sammen med sin kone dronning Sonja klokka 08 lørdag morgen.