Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orienterer om rednings-aksjonen som fulgte den tragiske helikopterstyrten

De ulike aktørene som bidro i redningsaksjonen, forteller om status for deres arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYGARDEN (Dagbladet): De ulike aktørene som bidro i fredagens redningsaksjon etter at et Super Puma-helikopter styrtet ved Turøy i Øygarden kommune Hordaland, møter nå pressen i Øygarden rådhus for å fortelle om aksjonen og hva status er nå.

Med på pressekonferansen er ordførerne i Fjell, Sund og Øygarden kommune, samt representanter fra brannvesenet, Forsvaret, Sivilforsvaret, Røde Kors, politiet og ambulansepersonell.

70 vitneavhør Lensmann i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt, Odd Dale, har etterforskningsansvaret etter ulykken.

Han fortalte pressen at politiet har foretatt 70 vitneavhør i løpet av de siste dagene.

- 25 personer vil jobbe med denne saken et par uker framover. Kripos bistår fremdeles med saken, og vi vil få inn spesialister hvis det er behov for det, sier Dale.

Roste innsatsen Både Øygarden og Sund kommune mistet innbyggere i den tragiske ulykken som krevde 13 menneskeliv.

- Vi uttrykker vår dypeste medfølelse og ettertanke til de pårørende til de 13 personene som mistet livet, innledet ordfører i Øygarden kommune, Børge Haugetun, pressekonferansen.

Ordførererne Marianne Sandahl Bjorøy fra Fjell kommune og Nils Kåre Skoge, fungerende ordfører i Sund kommune, gjentok også et lignende budskap.

- Dessverre sto ingen liv til å redde, sa ordfører Haugetun, men roste innsatsviljen til alle de ulike aktørene som deltok i redningsarbeidet etter at ulykken var et faktum.

- Må ta vare på de frivillige Gustav Landro, stabssjef i Vest politidistrikt, roste også samarbeidet som oppsto etter ulykken.

- Det er første gang vi har samlet så mange krefter på en gang. Jeg vil takke alle som bidro, sier Landro.

Et budskap også varabrannsjef Leif Linde, gjentok på pressekonferansen. Det var også sivile som bisto i redningsaksjonen som frivillige. De kom til stedet, og bisto med det de kunne.

- Disse må vi ta vare på i tiden etter, sier Linde.

Det har også blitt hentet inn nødvendig ekspertise fra Senter for krisepsykologi for å bistå med dette.

Kort tid etter at ulykken var et faktum,fikk fregatten KNM Otto Sverdrup en melding om at et helikopter hadde styrtet klokka 12.15. De var ute til sjøs, på vei til Haakonsvern, men snudde og satte kursen til ulykkesstedet.

Der koordinerte fregatten søk- og redningsoperasjonen som skjedde fra lufta og til sjøs.

- Vi mobiliserte fem fartøyer, 250 personer og 30 dykker til redningsarbeidet, sier fregattsjef Frode Røte.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart