Orientering hos riksmeklingsmannen kl. 14

Om utviklingen i kommunestreiken.

AKSJONERTE: Streikende kommuneansatte fra Haugesund og Karmøy togeT gjennom Haugesunds gater onsdag ettermiddag.
Foto: Tor André Johannessen / Scanpix
AKSJONERTE: Streikende kommuneansatte fra Haugesund og Karmøy togeT gjennom Haugesunds gater onsdag ettermiddag. Foto: Tor André Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Meklingsmann Dag Nafstad holder en presseorientering på Riksmeklingsmannens kontor klokken 14 om utviklingen i kommunestreiken.

Det kan tyde på at den mest omfattende streiken her i landet på 30 år er over.

Ifølge forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i arbeidsgiver-organisasjonen KS, er streiken i kommunesektoren avblåst.  Partene i streiken har nå samlet seg på Riksmeklingsmannens kontor før orienteringen klokken 14.00.

KS presiserer i en pressemelding klokken 13.30 at det fortsatt er streik i KS-området, men at ny informasjon kommer om kort tid.

- Organisasjonene kommer mest sannsynlig til å måtte bruke noe tid til å gå igjennom og vurdere alle enkeltelementer og detaljer i skissa.

Allerede tidligere i dag ble det klart at det ser ut til å gå mot en løsning på den 13 dager lange streiken. Da møttes partene i kommuneoppgjøret på Riksmeklingsmannens kontor, for å diskutere kravene om likelønn og mer sentral fordeling.

Tre timer senere signaliserte meklingsmannen at han var positiv til skissene som ble lagt fram.

- Jeg regner med vi får en avklaring på om vi får en løsning i løpet av de nærmeste timene, sa Nafstad til TV 2 Nyhetskanalen.

Både YS og Akademikerne skal være klare til å signere et nytt, generelt tilbud til alle sine medlemmer på minimum 7 100 kroner.

Det tilsvarer et generelt tillegg på 2,1 prosent, og er mer enn dobbelt så mye som da forhandlingene med Kommunens Sentralforbund gikk i vranglås 30. april. 

Da var tilbudet om generelt tillegg på 2 700 kroner pr. hode.

Siden konflikten startet 28. mai, er nesten 50 000 kommuneansatte i mer enn 80 byer og fylkeskommuner tatt ut i streik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer