Originale bankranere

Et østeuropeisk par raner banker i «Bonnie and Clyde»-stil med ny vri - Clyde tar Bonnie som gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen stormer inn i banken og tar en kvinnelig kunde som gissel. Han presser en kniv mot kvinnens strupe og krever at banken gir ham penger. Etter å ha fått pengene, går paret sammen ut og kjører vekk.

Politiet tror banker er blitt lurt hele seks ganger på denne måten i Birmingham-området. Den kvinnelige kunden er nemlig den samme i alle ranene, og trolig mannens partner.

Mannen er mellom 20 og 30 år gammel, mens kvinnen skal være mellom 20 og 40 år. Begge har olivenbrun hud og er av østeuropeisk opprinnelse, sier politiet. Det utelukkes ikke at det kan være snakk om mor og sønn.

- Oppførselen deres overbeviser de bankansatte om at det dreier seg om et virkelig ran og at det er sannsynlig at noen kan bli skadd. Derfor gir de fra seg kontanter, sier en talsmann for politiet til avisen The Times.

Ingen andre enn ranerens partner er så langt blitt truet under ranene, og ingen er kommet til skade. Politiet frykter likevel at ting kan komme ut av kontroll og at farlige situasjoner kan oppstå. De berørte bankene har ikke gått offentlig ut med størrelsen på ransutbyttene, men de anslås ikke å overstige 10.000 pund, rundt 125.000 kroner.

Ikke alle ranene har vært like vellykkede. 12. juni måtte paret flykte etter at de ansatte hadde utløst alarmen. De lot seg imidlertid ikke skremme. Under to timer senere lyktes de å gjennomføre et annet ran.

Trass i at paret muligens er mor og sønn, hindrer ikke det britene i å sammenligne dem med Bonnie Parker og Clyde Barrow. Duoen herjet amerikanske banker på 30-tallet og ble udødeliggjort av Faye Dunaway og Warren Beatty i en filmklassiker fra 1967.

Bonnie og Clyde møtte sin skjebne en vakker vårmorgen i 1934. Politiet lå i bakhold på en landevei i Louisiana og skjøt i hjel kjæresteparet. Hvordan deres britiske etterfølgere ender sine eskapader, gjenstår å se.

(NTB)