-  Originalflasker med metanolsprit ble solgt i Oslo

Livsfarlig metanolsprit ble blandet ut med destillert vann og solgt på originale brennevinsflasker i Oslo og Akershus i 2003 og 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette har politietterforskingen av den såkalte Fallo-Fossum-saken avdekket, etter det Dagbladet får opplyst. Kjøperne ante selvsagt ikke at det var metanolholdig sprit de kjøpte og eventuelt også drakk. Originalflaskene var helt tydelig åpnet, og var visstnok aldri ment fra selgerens side å framstå som om de var kjøpt på Polet.

Originalflasker

Opplysningene er interessante, fordi det var en originalflaske med sprit det ble drukket av på festen i Fredrikstad i begynnelsen av denne uka. Den flaska det ble drukket av der, kan ha ble tilført metanolsprit, etter at det originale innholdet var konsumert på et tidligere tidspunkt. Leder for etterforskningsavdelingen i Fredrikstad-politiet, Bjørn Holmefjord, understreker at det ikke er grunn til å tro at ungdommene har fått i seg metanol fra sprit som er kjøpt på Vinmonopolet.


- Det er flasker som kan framstå som originalflasker, og som sikkert har vært solgt lovlig over disk engang et eller annet sted, sier han.

Spriten analyseres

Deltakerne på festen i Fredrikstad der flere ble syke av metanol, hadde fått spriten de drakk fra flere forskjellige steder. Politiet jobber febrilsk for å finne ut hvor den illegale spriten stammer fra, og dermed prøve å forhindre at flere blir forgiftet av metanol. - Ungdommene har drukket sprit med opphav i forskjellige kilder, sier Bjørn Holmefjord.


Restene av spriten som ble drukket på festen, er nå sendt til Nye Kripos for analyse.

To fortsatt innlagt

- Vi vet ikke om det var nok sprit igjen til å fastslå om den inneholdt metanol. Vi har heller ikke klart å relatere dette til noe konkret parti med sprit, sier Holmefjord. En kvinne som ble metanol-forgiftet, ble i går utskrevet fra sykehus. Fortsatt er to menn innlagt på sykehuset i Fredrikstad.