- Orion-fly så oransje gjenstand på bakken

Uklart om observasjonen kan knyttes til Hercules-ulykken.

INTENSIV LETING: Store styrker i lufta og på bakken leter etter det norske Hercules-flyet i Nord-Sverige, men uværet gjør forholdene svært vanskelig. Foto: ANITA ARNTZEN
INTENSIV LETING: Store styrker i lufta og på bakken leter etter det norske Hercules-flyet i Nord-Sverige, men uværet gjør forholdene svært vanskelig. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannskap på et norsk Orion-fly som deltar  i letingen etter det savnede Hercules-flyet gjorde i 15-tida en observasjon i den nordøstre delen av leteområdet som redningsledelsen nå prøver å undersøke.

- De så noe oransje på bakken. Vi prøver på alle måter å dirigere styrker til dette stedet, sier pressetalsmann Tobias Nicander i Sjö- och flygräddningscentralen til Dagbladet.

I 17.45-tida prøvde redningsledelsen på nytt å sende to danske Merlin-helikoptre for å undersøke det mulige funnet.

Det er foreløpig ikke kommet opplysninger som knytter den eventuelle gjenstanden til Hercules-havariet. Det eneste i et C-130J-fly som er oransje er redningsflåtene som er montert i flyets vinger, opplyser eksperter til Dagbladet.

 Ifølge TV 2 opplyser lokalbefolkningen at det i det aktuelle området drives isbreforskning der det trolig brukes oransje markører i arbeidet.

Nicander opplyser at et helikopter allerede har vært ved stedet uten å finne noe, men redningstjenesten understreker at sikten er svært lav på grunn av snødrevet.

- Det at helikopteret ikke så noe på den turen trenger ikke bety noe i noen retning, sier pressetalsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer