- Orion-fly så oransje gjenstand på bakken

Uklart om observasjonen kan knyttes til Hercules-ulykken.

INTENSIV LETING: Store styrker i lufta og på bakken leter etter det norske Hercules-flyet i Nord-Sverige, men uværet gjør forholdene svært vanskelig. Foto: ANITA ARNTZEN
INTENSIV LETING: Store styrker i lufta og på bakken leter etter det norske Hercules-flyet i Nord-Sverige, men uværet gjør forholdene svært vanskelig. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannskap på et norsk Orion-fly som deltar  i letingen etter det savnede Hercules-flyet gjorde i 15-tida en observasjon i den nordøstre delen av leteområdet som redningsledelsen nå prøver å undersøke.

- De så noe oransje på bakken. Vi prøver på alle måter å dirigere styrker til dette stedet, sier pressetalsmann Tobias Nicander i Sjö- och flygräddningscentralen til Dagbladet.

I 17.45-tida prøvde redningsledelsen på nytt å sende to danske Merlin-helikoptre for å undersøke det mulige funnet.

Det er foreløpig ikke kommet opplysninger som knytter den eventuelle gjenstanden til Hercules-havariet. Det eneste i et C-130J-fly som er oransje er redningsflåtene som er montert i flyets vinger, opplyser eksperter til Dagbladet.

 Ifølge TV 2 opplyser lokalbefolkningen at det i det aktuelle området drives isbreforskning der det trolig brukes oransje markører i arbeidet.

Nicander opplyser at et helikopter allerede har vært ved stedet uten å finne noe, men redningstjenesten understreker at sikten er svært lav på grunn av snødrevet.

- Det at helikopteret ikke så noe på den turen trenger ikke bety noe i noen retning, sier pressetalsmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.