TV-aksjonen 2016

Ørjan (26) trykket feil - kjøpte møte med Astrid S. til 11 000. Nå kan datoblemme redde ham

- Dette var en dyr lærepenge. 

BUDBLEMME: Ørjan Pettersen fikk seg en dyr lærepenge da han plutselig måtte punge ut 11 000 kroner for konsertbilletter. FOTO: Privat.
BUDBLEMME: Ørjan Pettersen fikk seg en dyr lærepenge da han plutselig måtte punge ut 11 000 kroner for konsertbilletter. FOTO: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørjan Pettersen (26) fra Kvaløya sier at han bare skulle sjekke hva som ble solgt på QXL under årets P3-aksjon, da han endte opp med å bruke litt mer enn planlagt.

Plutselig skal han ha bydd 11 000 kroner på tur for to personer til London, konsertbilletter til Astrid S. og et møte med artisten.

- Jeg leste om konserten bare for moro skyld. I stedet for å lukke siden, klarte jeg å legge inn bud. Det tok litt tid før jeg skjønte hva jeg faktisk hadde gjort, forklarer Pettersen.

Det ufrivillige budet ble lagt inn 22.05 lørdag kveld. Pettersen hadde opprettet profil på nettstedet samme dag. 26-åringens stressnivå var ikke særlig høyt før han mottok e-post fra P3-aksjonen søndag kveld.

- Det er jo tur til London med konsert, så jeg tenkte at det var noen sørpå som kom til å by over meg. Jeg fikk litt fnatt da jeg skjønte at det var jeg som vant budrunden. Det var en dyr lærepenge.

Mamma vil være med

Pettersen vurderte å holde den noe uheldige budrunden for seg selv, men endte opp med å skrive en status på Facebook hvor han etterlyste noen å dra sammen med.

- Det var kun min mor som sa hun ville stille opp, flirer 26-åringen.

Nå ser han på hele episoden med en god dose humor. Det var avisa iTromsø som først omtalte budblemmen. Kommentarene har rast inn etter saken ble publisert på Facebook.

- Det er artig at det har fått såpass mye oppmerksomhet. Gjort er gjort, det blir morsomt å se tilbake på, sier Pettersen.

- Lei glipp

Til tross for at han muligens blir nødt til å punge ut for konsertopplevelse, Londontur og møte, er ikke Kvaløy-mannen utpreget fan av Astrid S.

- Hun er en flink artist og alt det der, men ikke 11 000-kroner flink. Jeg hører på om det kommer en Astrid S.-sang på radio, men jeg setter det ikke på hjemme.

På akusjonssidene til QXL opplyses det om at konserten er 6. november, mens på artistens nettsider står det at datoen er 16. november. Pettersen reiser på jobb i Nordsjøen 9. november og har ingen mulighet for å dra til London for å møte Astrid S. den 16.

- Hvis det er oppgitt feil informasjon, må jeg se om jeg klarer å komme meg ut av det og heller Vippse litt penger til TV-aksjonen.

Pettersen forteller at han hadde tenkt til å gi penger til P3-aksjonen, men at planen var å donere 200-300 kroner, ikke 11 000.

Overfor Dagbladet bekrefter Jan Henrik Mo, redaksjonssjef i P3, at datoen som ble oppgitt på auksjonssiden ikke stemmer.

- Det har skjedd en lei glipp her fra vår side, vi har satt opp tatt feil dato. Vi skal se på hvordan vi løser dette sammen med QXL i morgen.