Ørje-drapet: Storsvindler ikke avhørt

Drapsjegerne i Østfold har fortsatt ikke fått avhørt storsvindleren Vincent Carlsson i forbindelse med det bestialske drapet på Marit Ødegaard (76) for snart tre måneder siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vincent Carlsson er Nordens største bedrager. Han har svindlet opp til 100 norske og svenske eldre kvinner. 53-åringen ble observert av flere i Marker-distriktet i Østfold i tida da Marit Ødegaard (76) ble slått ihjel. Motivet for drapet var trolig ran.

Vincent Carlsson, eller Vincent Hertzberg, Arne Andersson og Christer Åberg som han også kaller seg, ble pågrepet av svensk politi like før jul.

Politiet vil sjekke

Drapsetterforskerne i Østfold har fortsatt ikkke fått avhørt storsvindleren.

- Det vil bli gjort om ikke så altfor lenge. Vi er interessert å snakke med han om hans bevegelser i tidsrommet drapet skjedde. Men svensk politi har bedt oss vente til de har fått avhørt ham om flere andre forhold. Jeg understreker at han har status som vitne, sier lensmann Arve Jensen ved Marker og Rømskog lensmannskontor til Dagbladet.no.

I oktober og november skal Carlsson ha herjet i Norge. Noen dager før drapet på Marit Ødegaard skal han ha forsøkt å svindle til seg penger fra en eldre kvinne i Trøgstad. Ei uke seinere var han på ferde like ved grensa. Deretter fortsatte turen til Trysil og Verdal.

I dagens utgave av Aftonbladet snakker storsvindleren ut om sitt liv som bedrager.

- Kvinner vil ha eventyr, sier han til avisen.

Vincent Carlsson beskrives som en gåte. Han kan opptre som banktjenestemann, overlege, politi, næringslivsleder eller det som måtte falle ham inn.

Carlsson ble født i arbeiderhjem i Sundsvall. Hans far var ifølge Carlsson alkoholiker. På nattklubben Alexandra i Stockholm valgte han ut sine første ofre.

- Hvordan velger du ut dine ofre?

- Mest eldre kvinner. De står jo nesten i givakt og sier javisst, om man er en bankansatt, sier Carlsson til Aftonbladet.

Storsvindleren vet ikke hvordan han skal beskrive sin anger. Men han forsøker.

- Hjelp meg, jeg forstår at jeg trenger hjelp, sier han og viser frem seks A4-sider der han har skrevet om sin angst.

Vincent Carlsson har sittet mer enn 30 år i fengsel. Han har et langt rulleblad. Nå etterforskes han for nærmere 50 tilfeller av bedrageri.