Orkan i kastene ved Stad

Oljeplattformer og skip forbereder seg på uvær i ettermiddag. Full storm fra Møre til Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Send inn dine værbilder til Dagbladet.no på sendinn@gmail.com. Dagens beste bilde premieres med reisegavekort til en verdi av kr. 5000,-

(Dagbladet.no): Stormen nådde som varslet norskekysten i natt. Først traff den Stad med full styrke. Nå beveger den seg nordover og truer Trøndelag og Nordland.

- Vinden har vært kraftig ved Stad. I morgentimene ble det målt orkan styrke ved to fyrstasjoner, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Vindstyrken ble målt til 35 meter per sekund. Grensa for orkan er 33 meter per sekund.

- Ellers har ikke vinden vært så kraftig enda, men det vil bli mer vind. Stormen trekker nordover og i ettermiddag og kveld vil det komme opp i full storm fra Stad i Sogn og Fjordane til Salten i Nordland, sier meteorologen.

12,5 meter høye bølger nå

Met.no gikk i går ut og meldte om 15 meter høye bølger utenfor kysten av Møre til og med Nordland. Ved Heidrun-plattformen i Nordsjøen begynner bølgene å dra seg opp.

- Det er grov sjø, med bølger på mellom 8 og 12,5 meter. Det ekstreme været har ikke slått til ennå, det skal bli verre, sier radiooperatør Bengt Johnsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer