Orkanen Beta på vei i Karibia

Truer Mellom-Amerika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På de colombianske øyene San Andrés og Providencia utenfor kysten av Nicaragua er det utstedt orkanvarsel, ifølge CNN. Det betyr at orkan ventes på øyene innen 24 timer.

Kategori 2

På den karibiske kysten av Nicaragua og på de nærliggende øyene er det utstedt varsel om tropisk storm, og det er forventet at orkanvarsel vil bli gitt i løpet av dagen, ifølge National Hurricane Center.

Beta, som ble dannet tidlig i går, er meldt å nå den nicaraguanske kysten som en kategori 2-orkan på lørdag, med vinder på mellom 155 og 177 km/t.

Beta forventes å gi opptil 51 cm nedbør i Costa Rica, Honduras og Nicaragua, samt stormflo på opptil to meter over normalt tidevannsnivå.

23. på et år

Orkanen Wilma tangerte den forrige rekorden på 21 navngitte stormer på et år og brukte dermed opp National Hurricane Centers alfabetiske navneliste.

Navnene på etterfølgende stormer blir derfor kalt opp etter bokstavene i det greske alfabetet. Den tropiske stormen Alpha traff øya Hispaniola på søndag.

PÅ VEI INN: Satellittbilde som viser Beta utenfor kysten av Nicaragua, på vei inn mot land. Foto: Scanpix
PÅ VEI INN: Satellittbilde som viser Beta utenfor kysten av Nicaragua, på vei inn mot land. Foto: Scanpix Vis mer

Orkansesongen varer til 30. november.

STYRTREGN: All fly- og båttrafikk ble innstilt i Nicaragua i dag. Her fra flyplassen Bluefields 28 mil utenfor hovedstaden Managua.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer