EKSTREMVÆR: «Emil» er på vei, og folk i agderfylkene må forberede seg på ekstreme timer i kveld. Satellittfoto: meteorologisk institutt.
EKSTREMVÆR: «Emil» er på vei, og folk i agderfylkene må forberede seg på ekstreme timer i kveld. Satellittfoto: meteorologisk institutt.Vis mer

Orkanen «Emil» treffer Agder med full styrke

Folk bosatt i agderfylkene får beskjed om å forberede seg på seks ekstreme timer i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt ekstremvær som har fått navnet Emil, ventes å treffe agderfylkene sent tirsdag kveld.

Vinden kan komme opp i orkan i kastene.

- Fra klokka ni i kveld må folk i agderfylkene forberede seg på seks ekstreme timer, sier vakthavende meteorolog Bjarte Eriksen til Dagbladet.

- Det flytter seg noe i løpet av natta, og det vil blåse godt mesteparten av dagen på Vestlandet i morgen, sier Eriksen.

Et stormsenter over Nord-Skottland er i ferd med å trekke østover mot Sør-Norge og vil havne over de nordlige delene av agderfylkene sent tirsdag kveld.

- Det er viktig at folk i områdene som kan bli rammet, forbereder seg på at vindkastene kan komme opp i 35 meter per sekund, advarer meteorologene, ifølge NTB.

Allerede på dagen tirsdag øker vinden.

Lavtrykket vil gi vestlig sterk storm på kysten av Vest-Agder og sterke vindkast, også innover indre strøk. Vinden kan komme opp i orkan i kastene, melder Meteorologisk institutt.

Tidlig onsdag morgen vil vinden avta noe.

Meteorologene har også sendt ut varsel om høy vannstand for strekningen svenskegrensen til Ålesund.

Fra onsdag kveld og natt til torsdag er det ventet 60 - 100 centimeter over høyden i tidevannstabellene. Høyest blir vannstanden rundt Oslofjorden.


«DAGMARS» HERJINGER: Over hele Nordvestlandet så campingplasser ut som slagmarker etter orkanen «Dagmar» 1.juledag. Slik så det ut på campingplassen i turistbygda Hellesylt. Nå er en nyorkan på vei mot norskekysten. FOTO: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
«DAGMARS» HERJINGER: Over hele Nordvestlandet så campingplasser ut som slagmarker etter orkanen «Dagmar» 1.juledag. Slik så det ut på campingplassen i turistbygda Hellesylt. Nå er en nyorkan på vei mot norskekysten. FOTO: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer