Orkanen herjer i nord

På Honningsvåg flyplass ble vinduene blåst inn, og politiet ber folk holde seg innendørs under orkanen. I Nord-Troms og Øst-Finnmark holder folk seg fast og håper orkanen som herjer i landsdelen skal blåse forbi uten for mye skade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen har allerede nådd de nordligste delene av landet. Honningsvåg flyplass ble ufrivillig kvitt endel av vindusrutene sine i den ekstreme vinden. Politiet ber folk holde seg innendørs under stormen.

16 veier i Finnmark ble stengt i morgentimene. Fly- og fergetrafikken er innstilt inntil videre. Og stormen raser videre.

- Det verste er allerede over i Troms og Vest-Finnmark, sier vakthavende meteorolog Olav Erikstad ved værvarslinga i Nord-Norge. Det har vært målt vestlig orkan i gjennomsnitt, altså ikke bare i kastene, ved Slettnes Fyr i Øst-Finnmark.

Nå står Nordkapp og de østligste delene av Finnmark for tur.

Rolig

I Kirkenes virker stemningen rolig til tross for kraftig vind. Der venter de på stormen, men frykter den ikke nevneverdig.

- Nei, vi bor jo i en del av landet hvor vi er vant til litt vind, sier rådmann i Sør-Varanger, May Griff Bye lakonisk til Dagbladet.no.

De har registrert varselet om ekstreme værforhold, og har bedt skolene ta sine forholdsregler.

- Vi har gitt beskjed til skolene å vurdere om det er forsvarlig å sende ungene hjem dersom det blåser orkan, sier Griff Bye.

Ved Vardø flyplass står flyene i påvente av at vinden skal løye. Vindstyrken har vært oppe i 65 knop, og mye tyder på at det er mer i vente.

I Hammerfest ble vinden målt til 71 knop, og i morgentimene blåste det fremdeles vestlig sterk kuling i byen, med storm i kastene.

Sjekk værvarselet hos Meteorologisk Institutt

<B>OVERSVØMMET: </B>Det kraftige regnet har gjort store skader i Tromsø.