Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orkanen Jimena herjer Mexico

Minst en er drept som følge av kraftig uvær i Mexico.

EVAKUERES: Soldater evakuerer flomofre fra et nabolag etter at orkanen Jimena herjet Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/Scanpix
EVAKUERES: Soldater evakuerer flomofre fra et nabolag etter at orkanen Jimena herjet Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Orkanen Jimena har sørget for flom og tropisk storm i Mexico. Flere hundre mennesker som bor i byer som livnærer seg på fisking på Mexico Baja California-halvøya har mistet kommunikasjon med resten av landet.

En 75 år gammel mann druknet da hans hus ble oversvømt av flommen i landsbyen Mulege på vestkysten av halvøya, skriver nyhetsbyrået Associated Press. En annen person er savnet fra fiskelandsbyen San Buto.

Redningsarbeidere evakuerte tusenvis av mennesker fra hus i lavtliggende områder før Jimena kom på onsdag i forrige uke. Noen nektet å forlate sitt hjem av frykt for at deres eiendeler skulle bli stjålet.

Flommen har gjort innbyggerne i flere landsbyer langt østkysten av halvøya værfaste. Flere er skadet, og 4000 mennesker har mistet hjemmene sine i det kraftige uværet.

Myndighetene har lovet å hjelpe folk å bygge opp hus, men ber folk være tålmodige.

REDDES BORT FRA FLOMMEN: Folk og dyr blir evakuert av soldater fra det flomberørte Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/Scanpix
REDDES BORT FRA FLOMMEN: Folk og dyr blir evakuert av soldater fra det flomberørte Mexico. Foto: REUTERS/Henry Romero/Scanpix Vis mer

En stund var det forventet at Jemina ville gå i retning Sør-California, der det for tiden er store skogbranner. Dennis Feltgen ved det amerikanske orkansenteret i Miami forteller at brannmennene ikke får hjelp i den forstand, og at Jemina er på vei tilbake til stillehavet.

STORE KREFTER. Foto: EPA/Luz Acevedo/Scanpix
STORE KREFTER. Foto: EPA/Luz Acevedo/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media