KLARE FOR JOBB: Amerikanske medisinpersonell står klare for å bli hentet for å bli med og evakuere folk i forbindelse med orkanen Maria, som nå er på vei. Foto: Jonathan Drake / Reuters / Scanpix
KLARE FOR JOBB: Amerikanske medisinpersonell står klare for å bli hentet for å bli med og evakuere folk i forbindelse med orkanen Maria, som nå er på vei. Foto: Jonathan Drake / Reuters / ScanpixVis mer

Ekstremvær:

Orkanen Maria på vei mot herjede karibiske øyer

Orkanvarsel på flere av øyene som allerede ble rammet av Irma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tropiske stormen Maria er blitt oppgradert til orkan. Den beveger seg mot noen av de karibiske øyene som nylig ble rammet av orkanen Irma.

Orkanen har en styrke på 33 meter per sekund og befinner seg om lag 200 kilometer nordøst for Barbados. Det er ventet at orkanen vil treffe Leewardøyene tirsdag.

Ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC) vil Maria styrke seg til i hvert fall å bli en kategori 3-orkan, og prognosene viser at den deretter vil bevege seg mot Puerto Rico, Den dominikanske republikk og Haiti.

Det er utstedt orkanvarsel på flere øyer i Karibia, deriblant Barbados, St. Lucia, St. Martin og Antigua og Barbuda.

Utenfor stillehavskysten av Mexico er stormen Norma på vei mot Los Cabos-området, lengst sør i regionen Baja California, med en styrke på 27 meter per sekund.

(NTB)