HAR NÅDD HAITI: En gruppe mennesker ser på bølgene fra orkanen Matthew i utkanten av Kingston på Jamaica. Nå er den fryktede orkanen kommet til Haiti. Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo
HAR NÅDD HAITI: En gruppe mennesker ser på bølgene fra orkanen Matthew i utkanten av Kingston på Jamaica. Nå er den fryktede orkanen kommet til Haiti. Foto: AP Photo/Eduardo VerdugoVis mer

Orkanen Matthew har nådd Haiti

Innbyggerne forbereder seg på en natt med store nedbørsmengder og kraftig vind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den amerikanske værtjenesten beveger stormsenteret seg sakte og vil trolig passere nær Haiti ved daggry tirsdag. Det fattige landet regnes som spesielt sårbart under naturkatastrofer og hjelpeorganisasjoner frykter store ødeleggelser.

Mandag opplyste myndighetene at orkanen allerede har krevd sitt første dødsoffer i Haiti. En fisker ble funnet død i sjøen sør i landet, og dødsfallet knyttes til uværet. Ytterligere én fisker er savnet.

Tidligere har uværet ført til et dødsfall i Colombia og et øst i Karibia.

Det ser nå ut til at Haiti vil rammes hardest av Matthew, og at stormsenteret i større grad beveger seg forbi Jamaica. Myndighetene på Jamaica nedgraderte mandag kveld værsystemet til tropisk storm, mens det fortsatt er ventet å treffe med orkans styrke i Haiti.

(NTB)