Orkanen «Matthew» herjer i Karibia: - Noen av oss kommer til å dø

Vil treffe østkysten av USA i løpet av uka. 

DØDELIG UVÆR: Orkanen «Matthew» som nå herjer i Karibia er en av de sterkeste atlanterhavsstormene i nyere historie, og er den sterkeste siden 2007. Nå har den truffet sårbare Haiti. Video: CNN / Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Orkanen «Matthew» traff i morgentimene i dag Haiti.

Styrken på orkanen har økt, og det den er nå på styrke fire.

Det betyr den er så pass sterk at den kan rive med seg bygninger.

- Orkanen kan bli katastrofal, sier Dennes Feltgen, meterolog og talsmann for Orkan-senteret i Miami, til nyhetsbyrået Reuters.

Vil treffe USA

Ifølge The National Hurricane Centre, kan Matthew treffe østkysten av USA natt til fredag denne uka, som «major hurricane». Det vil si en storm med vindstyrke på høyere enn 110 knop, lik den som traff Haiti i morges.

Ifølge senterets værkart startet stormen midt i det karibiske hav og fortsatte nordover mot Haiti og den østre delen av Cuba. Også Jamaica og vestre deler av Den dominikanske republikk er rammet av uværet, men ikke like hardt som Haiti og Cuba.

Det er forventet at stormen vil trekke nordover i løpet av morgendagen, og vil treffe de små øystatene nord for Haiti. Bahamas vil merke orkanen natt til torsdag, før den fortsetter videre nordover.

Redd for flom

- Vi er bekymret for at orkanen beveger seg for sakte, slik at det vil komme svært mye regn. Landet er spesielt utsatt for flom, sier Feltgen til Reuters, om orkanen som herjer på Haiti nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer