Orkanen Patricia nedjustert ytterligere

«Tidenes farligste storm» har kun forårsaket mindre skader i Mexico.

 NEDGRADERES:  Orkanen Patricia har gått ned betydelig i styrke og er nå på vei mot USA. Her patruljerer soldater Puerto Vallarta i Mexico i går kveld. Foto: AFP PHOTO/HECTOR GUERRERO
NEDGRADERES: Orkanen Patricia har gått ned betydelig i styrke og er nå på vei mot USA. Her patruljerer soldater Puerto Vallarta i Mexico i går kveld. Foto: AFP PHOTO/HECTOR GUERREROVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen Patricia, som natt til lørdag traff Mexicos vestkyst, er nå nedgradert til kategori to. Til nå har orkanen kun forårsaket mindre skader, ifølge landets myndigheter.

Patricia ble ansett for å være den kraftigste orkanen som er observert på den vestlige halvkule og fikk status som orkan i kategori fem, det høyeste nivået på Saffir Simpson-skalaen. Den beveget seg mot kysten med en vindstyrke på opptil 90 meter i sekundet.

Tidlig natt til lørdag norsk tid traff Patricia land på kysten av delstaten Jalisco, og kort tid etter ble styrken nedjustert til kategori fire. Lørdag morgen opplyste USAs nasjonale orkansenter (NHC) at Patricia er ytterligere nedgradert, til kategori to, med en vindstyrke på 43 meter i sekundet.

Etter hvert som Patricia forflyttet seg fra kystområdene og videre nordøst over fjellene inn i landet, dabbet vindstyrken av. Tidlig lørdag morgen lå orkanens sentrum om lag 200 kilometer sørvest for delstaten Zacatecas.

Myndighetene opplyser at det til nå har kommet meldinger om oversvømmelser og jordskred, men at det verken foreligger rapporter om døde eller skadde mennesker, eller større skader.

- Med informasjonen vi har tilgjengelig til nå, mens uværet fortsatt pågår, viser de første bekreftede meldingene at skadene har vært mindre enn det en orkan av denne størrelsen kunne ha skapt, sier Mexicos president Enrique Pena Nieto.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram