Orkanen «Stan» utslettet landsby

Minst 1400 mennesker døde i Guatemala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er ingen overlevende her. Det skjedde for 48 timer siden. De er døde, sier talsmann for brannvesenet, Mario Cruz til Reuters.

Over 1.400 mennesker i en landsby i Guatemala har mistet livet etter orkanen Stans herjinger. Orkanan førte med seg jordskred og flom som begravde store deler av landsbyen i leire.

I  Panabaj ved innsjøen Atitlan ligger mange innbyggere begravd under et 12 meter tykt lag leire. Andre steder er hele landsbyer blitt fullstendig utslettet, melder NTB. 

Mange av de omkomne er mayaindianere som bodde ved innsjøen Atitlan, vest i landet. Dette er et område flittig besøkt av turister.

Det vulkanske området ble begravd i massive leirskred, da tonnevis av leire rant nedover fjellsidene som ligger rundt innsjøen.

Unntakstilstand

Presidenten i Guatemala, Oscar Berger, har bedt nasjonalforsamlingen om å erklære unntakstilstand.

- Vi kommer til å få mange ubehagelige overraskelser. Det er mange savnede, og mange jordskred. Mange landsbyer er blitt isolert, sier president Berger.

Norske myndigheter har i dag bevilget nødhjelp til de rammede områdene i Guatemala. Et beløp på totalt 15 millioner kroner skal fordeles mellom orkanofrene og ofrene for jordskjelvet i Asia, opplyser UD til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer