Orkanen stjal jula

LONDON (Dagbladet): Juleorkanen slo ned i Storbritannia. Hundretusener av mennesker ble strømløse og måtte greie seg uten julekalkunen. Flere mennesker har dødd som følge av juleorkanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble ingen tradisjonell julefeiring i store deler av Storbritannia. Tidlig om morgenen julaften slo orkanen inn over øyriket, og utover dagen utviklet det seg tilnærmet kaotiske tilstander.

70 000 husstander i Irland, 8000 familier i England og et ukjent antall husstander i Wales mistet strømmen julaften. 1. juledag ble en rekke anleggsarbeidere sendt ut for å reparere skadene, men sterk vind med orkan styrke tvang nesten samtlige til å avbryte arbeidet.

Husvegger brøt sammen, tak ble flerret av, strømledninger ble feid til værs og «flygende» trær slo ned på motorveien som raketter. Flere mennesker ble drept i orkanbygene.

Kjempetre

Gerald Ross, hans datter Ruth og hennes kjæreste David White, mistet livet i går da bilen de satt i ble truffet av et 18 meter høyt tre som brakk i to. To andre som satt i Ford Fiestaen ble sendt til sykehuset for behandling. Ulykken skjedde i Pengam nær Cardiff i Wales.

En kvinne ble drept i en annen bilulykke i Stoke i Midt-England. Hun var på vei til venner da et stort tre slo ned midt på motorveien. Treet forårsaket en kjedekollisjon der ti biler var involvert.

Juleorkanen beskrives som den verste i Storbritannia på over 20 år, og politiet beskriver tilstandene i flere byer som kaotiske.

I byen Bandon i Cork er et stort antall hus totalskadd, elektrisiteten må bygges opp på nytt og trær og materialer ligger strødd over hele byen.

Tråler savnet

Den franske tråleren «Toul an Trezand» med fem mann om bord forsvant i Irskesjøen julaften. Nødsenderen slo ut, og det ble iverksatt leting.

Om kvelden ble trålerens styrhus lokalisert, men mannskapet er fortsatt savnet.

<B>JULESTORM:</B> Kraftige vinder, med orkan styrke, feide over England, Wales og Irland på julaften og 1. juledag.
<B>Kald vind over England</B>