Orkanen stjal jula

LONDON (Dagbladet): Juleorkanen slo ned i Storbritannia. Hundretusener av mennesker ble strømløse og måtte greie seg uten julekalkunen. Flere mennesker har dødd som følge av juleorkanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble ingen tradisjonell julefeiring i store deler av Storbritannia. Tidlig om morgenen julaften slo orkanen inn over øyriket, og utover dagen utviklet det seg tilnærmet kaotiske tilstander.

70 000 husstander i Irland, 8000 familier i England og et ukjent antall husstander i Wales mistet strømmen julaften. 1. juledag ble en rekke anleggsarbeidere sendt ut for å reparere skadene, men sterk vind med orkan styrke tvang nesten samtlige til å avbryte arbeidet.

Husvegger brøt sammen, tak ble flerret av, strømledninger ble feid til værs og «flygende» trær slo ned på motorveien som raketter. Flere mennesker ble drept i orkanbygene.

Kjempetre

Gerald Ross, hans datter Ruth og hennes kjæreste David White, mistet livet i går da bilen de satt i ble truffet av et 18 meter høyt tre som brakk i to. To andre som satt i Ford Fiestaen ble sendt til sykehuset for behandling. Ulykken skjedde i Pengam nær Cardiff i Wales.

En kvinne ble drept i en annen bilulykke i Stoke i Midt-England. Hun var på vei til venner da et stort tre slo ned midt på motorveien. Treet forårsaket en kjedekollisjon der ti biler var involvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer