PÅ VEI MOT LAND: Dette bildet fra søndag viser turister som koser seg på stranda i Masatlan i Mexico. Allerede tirsdag er det ventet at orkanen Willa skal nå land akkurat her. Foto: Daniel Slim / AFP / NTB Scanpix
PÅ VEI MOT LAND: Dette bildet fra søndag viser turister som koser seg på stranda i Masatlan i Mexico. Allerede tirsdag er det ventet at orkanen Willa skal nå land akkurat her. Foto: Daniel Slim / AFP / NTB ScanpixVis mer

Orkanen Willa har nådd «ekstremt farlig styrke» - stormer mot Mexico

Orkanen Willa som beveger seg mot Mexicos kyst, er oppgradert til kategori 4 og har nådd «ekstremt farlig styrke», opplyser USAs orkansenter NHC.

Det er fryktet store nedbørsmengder og kraftig vind på kysten når orkanen er ventet å ankomme tirsdag. NHC omtaler stormen som er ventet å komme for «livstruende».

- Orkanen er ventet å vokse i kraft de kommende dagene. Willa vil være en farlig orkan når den treffer Mexicos kyst, sier NHC.

Et orkanvarsel er utstedt mellom San Blas og Mazatlán mens et varsel om tropisk storm er utstedt mellom Playa Perula og San Blas. Områdene er populære blant turister, ifølge Reuters.

Samtidig har den tropiske stormen Vicente, som oppsto sør i Mexico, mistet styrke. Farenivået er lavere, men stormen vil medføre store nedbørsmengder.

Orkanen Michael, som også lå på kategori 4 og som tidligere i oktober traff sørøstlige USA, tok livet av til sammen 28 mennesker.