Orkdal: Aktor krever 15 års fengsel

Aktor Helge J. Kaasbøll la i dag ned påstand om 15 års fengsel og fem års sikring for 20-åringen som er tiltalt for drap på Morten Kristiansen (16) og drapsforsøk på Silje Eirin Aufles Valstad (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- 15 år er en streng reaksjon, men riktig. Dette er et meget rått og brutalt drap, og tilsvarende rått og brutalt drapsforsøk på Silje, sa Kaasbøll under sin prosedyre i retten i dag, melder Adresseavisens nettutgave.

Aktor ba om fem års sikring for 20-åringen, fordi det er fastslått at han lider av mangelfullt utviklede sjelsevner, og fordi det ifølge Kaasbøll er fare for gjentakelse av alvorlige kriminelle handlinger.

- I rus vil tiltalte være livsfarlig. En bagatell kan bygge seg opp, lagres og overføres til uskyldige som må unngjelde. Ingen kan lese på ham at en katastrofe er nær forestående. Alle er potensielle ofre for ham, sa statsadvokat Kaasbøll i sin prosedyre.

20-åringen er tiltalt for å ha drept 16 år gamle Morten Kristiansen med stein, og for drapsforsøk Silje Eirin Aufles Valstad.

De to ungdommene ble angrepet mens de sov i friluft på en parkeringsplass på Lauvåsen i Orkdal natt til 17. mai i fjor.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer