Orkdal-drapet: - Ikke skyldig

ORKDAL/OSLO (Dagbladet): Den drapssiktede 19-åringen erkjente ikke straffskyld da han møtte i forhørsretten i ettermiddag. Aktor la ned påstand om 12 ukers varetekt. Dommeren vedtok lukkede dører under 19-åringens forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringens forsvarer Stig Mjønes begjærte om lukkede dører i Orkdal forhørsrett i ettermiddag. Han hevdet at den drapssiktede 19-åringen ikke ville klare å forklare seg med pressen tilstede. Dommeren gikk inn for at retten skulle føres for lukkede dører under 19-åringens forklaring.

Aktor Kjell Waclawczyk la ned påstand om 12 ukers varektetsfengling. Han begrunnet kravet blant annet med at det er skjellig grunn til mistanke, fare for gjentakelse av straffbare handlinger og behov for psykiatrisk undersøkelse av siktede.

19-åringen skal i politiavhør ha sagt at han ikke husker noen ting fra natt til 17. mai. Han ble funnet sovende ved siden av 16-åringen som senere døde av hodeskader og den 19 år gamle kvinnen som fortsatt ligger i narkose på intensivavdelingen ved Regionsykehuset i Trondheim.

Ifølge VG Nett skal tiltalte for to måneder siden ha fått blackout i alkoholrus og rasert en fritidsbolig.

Siktede erkjente ikke straffskyld og hans forsvarer Stig Mjønes la ned påstand om løslatelse, subsisidært løslatelse med meldeplikt og alkoholforbud.

Kjennelse er ventet i morgen formiddag.

RETTSMØTE: Politinspektør Kjell Erik Waclawczyk (t.h) ber om at 19-åringen varetektsfenglses i 12 uker. Siktedes forsvarer Stig Mjønes (sittende) synes det er for lang tid.