Orkdal-siktet kan ha drept i koma

Eksperter undersøker 19-åringen som er siktet for å ha overfalt og slått to ungdommer med stein natt til 17. mai i år. Han kan ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkdal-drapet der to ungdommer ble overfalt og slått med stein natt til 17. mai i år blir stadig mer mystisk. Det kommer nå fram at helsepersonell beskrev den siktede 19-åringen som bevisstløs i en til to timer etter drapet, skriver VG.

Bevisstløs i to timer

De to ofrene ble overfalt mens de lå ute og sov mellom klokka fire og fem om natta. Klokka 06.15 ble 19-åringen funnet bevisstløs ved siden av de to ofrene. Han ble lagt inn på sykehus uten tegn på hodeskader. Klokka 08.00 var mannen fortsatt ikke bevisst, og han våknet heller ikke da det ble tatt blodprøve av ham. Ifølge blodprøven hadde mannen en promille på 1,3 og det ble ikke påvist noen andre stoffer i blodet.

Eksperter har undersøk den siktede mannens hjerne for å se om de kunne finne en hjerneskade som tilsier at mannen ikke var bevisst i juridisk forstand. 19-åringen kan ha handlet i en slags drømmetilstand - hvis han i det hele tatt er skyldig.

Flere blackouts

Forsvarer Christian Wiig forteller at 19-åringen hevder å ha hatt tre slike blackouts før. En gang våknet han liggende på et jernbanespor. En annen gang skjøt han rundt seg med hagle uten å huske det etterpå. Blakcoutene kom brått og uventet i forbindelse med alkoholinntak.

- Dersom bevisstløshet skyldes selvvpåført rus, gir det ikke grunnlag for frifinnelse sier politiinnspektør Kjell Erik Waclawczyk.

Påkjærer varetekt

19-åringen ble i går varetektsfenglset for ytterligere fire uker. Han ber om å bli løslatt mot løfte om å avstå fra alkohol.

Det ene offeret døde. Silje Valstad overlevde, men er nå på rehabiliteringshjem. Hun er sterkt skadet og det er uklart om det vil komme noe ut av et avhør.