Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ørkengisler satt fri

De 14 europeiske gislene som har vært holdt fanget av en væpnet gruppe i Mali i et halvt år, er blitt satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gislene, ni tyskere, fire sveitsere og en nederlender, skal ha vært holdt fanget av den ytterliggående algeriske gruppen Salafistene, som angivelig har forbindelser til terrornettverket al-Qaida.

Statssekretær Jürgen Chrobog i det tyske utenriksdepartementet kom søndag til Malis hovedstad Bamako i et transportfly fullt av forsyninger, og dette blir også oppfattet som et tegn på at gisselkrisen er løst.

Ifølge Bild am Sonntag forbereder det tyske forsvaret å fly gislene hjem.

Både det tyske og sveitsiske utenriksdepartementet har avvist å kommentere meldinger om at en frigivelse var nær forestående.

En malisk tjenestemann sa fredag at det er mulig at europeerne blir løslatt i løpet av den kommende uken.

De 14 gislene har vært holdt som fanger siden i mars-april i vår, da i alt 32 europeiske turister ble tatt til fange mens de var på reise gjennom en kjent ørkenrute i Algerie.

17 gisler ble sluppet fri i mai, mens de 14 andre trolig ble overlatt til en annen væpnet gruppe.

De 14 var opprinnelig 15, men en kvinne fra Augsburg i Tyskland døde av heteslag i slutten av juli. De gjenværende gislene ble for en tid siden brakt gjennom ørkenen fra Algerie til Mali.