- Orker ikke å høre de fryktelige detaljene

Ingen vil sitte i Fritzl-juryen. Rettssaken kan bli utsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Alt om Fritzl-saken finner du her

(Dagbladet.no):  Rettssaken mot Josef Fritzl (73) kan bli kraftig utsatt, melder den østerrikske avisa Heute.

Det har vist seg ekstremt vanskelig å finne jurymedlemmer som er villig til å jobbe med saken.

73-åringen er siktet for å ha holdt sin datter Elisabeth innesperret i kjelleren i familiens hus i Amstetten, Østerrike i 24 år. Her ble hun utsatt for gjentatte overgrep. 

Som et resultat av disse overgrepene, fikk Elisabeth syv barn med sin barn. En av disse, en tvillinggutt, døde like etter fødselen.

Orker ikke å høre detaljene

Heute har snakket med en ikke-navngitt jussekspert, som hevder at de oppnevnte jurymedlemmene har trukket seg én etter én, ved å bruke et smutthull i loven.

Den østerrikske rettssystemet krever at juryen består av åtte jurymedlemmer, samt to varaer før saken kan behandles i tingretten.

Personene som til nå har blitt innkalt som jurymedlemmer, har alle skyldt på familieforpliktelser for å slippe unna å behandle saken.

- Det er den eneste lovlige måten å slippe unna jurytjenesten på, forklarer jusseksperten og utdyper:

- Men sannheten er at ingen vil høre de forferdelige detaljene dag inn og dag ut, eller bli assosiert med en slik rettssak.

Rettssaken er i utgangspunktet berammet til å starte i begynnelsen av 2009. Uten jurymedlemmer, kan denne bli utsatt til nærmere våren.

Kan få livstid
Josef Fritzl er tiltalt for blant annet for drap, voldtekt, frihetsberøvelse og misbruk.

Mordanklagene stammer fra ekspertens påstander om at han ikke gjorde nok for å redde sitt nyfødte barn, som døde tre dager etter fødselen.

73-åringen har gjennomgått en rekke psykologiske tester og er erklært strafferettslig tilregnelig. Blir han dømt, risikerer han å tilbringe resten av sitt liv i fengsel. 

• Alt om Fritzl-saken finner du her