- Orker ikke mer. Vil sultestreike seg til døde

Anders Behring Breivik klager over forverrede soningsforhold.

MASSEMORDEREN KLAGER: Anders Behring Breivik truer med sultestreik på grunn av det han mener er forverrede soningsforhold i Skien fengsel. Foto: Bjørn Langsem
MASSEMORDEREN KLAGER: Anders Behring Breivik truer med sultestreik på grunn av det han mener er forverrede soningsforhold i Skien fengsel. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breivik truer med å sultestreike seg til døde og politianmelde justisminister Anders Anundsen (Frp) etter det massemorderen og terroristen opplever som forverrede og umenneskelige soningsforhold i Skien fengsel, skriver Nettavisen.

I et åpent brev klager Breivik over at soningsforholdene i fengselet skal ha blitt strengere siden september. Blant annet skal han bare få ta i bruk en av to isolatceller i 23 av døgnets 24 timer.

Terroristens advokat, Øystein Storrvik, som, på vegne av sin klient, allerede har besluttet å trekke Norge for retten for brudd på menneskerettighetene, bekrefter langt på vei Breiviks påstander om forverrede soningsforhold.

- Mindre av det lille som var - Jeg kan bekrefte at det er blitt mindre av det lille som var. Totalisolasjonen fra andre mennesker er blitt opprettholdt, samtidig som det er snevret inn på ytre rammer som areal. Han får også mindre tid med betjenter, sier Storrvik til Dagbladet.

Advokaten påpeker at han er klar over at fengselet mener det Breivik klager på skyldes «intern ressursfordeling».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.