Orkesteret i kne etter å ha spist verdens sterkeste chili

Klarer de å fullføre stykket?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske YouTube-favoritten Chili Klaus har spesialisert seg på prøvesmaking av verdens sterkeste chilier.

I sin nyeste video prøver han å spice opp opptredenen til det danske kringkastingsorkesteret.

Het danske Mannen bak Chili Klaus er underholderen Claus Pilgaard, som er kjent i hjemlandet for sin sterke kjærlighet for chili.

I videoen øverst i saken utfordrer han det danske symfoniorkesteret DR Underholdningsorkester til å spise det som er kjent for å være noen av verdens sterkeste chilier, Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga Blend (TSMB) og Bhut Jolokia.

Det går mildt sagt hett for seg.

Kaster seg på gulvet Litt ut i det klassiske stykket «Tango Jalousi», stopper orkesteret opp for å ta hver sin bit.

Mens de spiller ser man at effekten av chilien øker og øker.

Når alt er over løper flere av musikerne ut av konserthallen, mens andre kaster seg ned på gulvet på grunn av de sterke chilien.

Legges ned I september ble det kjent at Danmarks Radio legger ned kringkastinsorkesteret på grunn av at de må kutte i utgiftene.

DRs 75 år gamle Underholdningsorkester blir dermed blant de første ofrene for spare- og omstillingsplanene når det legges ned fra 1. januar.

Også brukt her hjemme Chili er også brukt i underholdningsbransjen her hjemme, som for eksempel under TVNorges kunnskapsbasert humorprogram «Brille».

I programmet fikk komiker Else Kåss Furuseth, programleder Stian Blipp og Steinar Sagen kjent fra radioprogammet «Radioresepsjonen» smake på chilien Habanero.

- Chilli er på en måte Jackass på Ingrid Espelid Hovig-nivå, sa Kåss Furuseth til Dagbladet i etterkant av stuntet.