Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orkla-ansatte skeptiske til Sveaas

Ansatte i Orkla er skeptiske til investoren Christian Sveaas' inntog i selskapet, og er urolige over rykter om at også Kjell Inge Røkke skal være på vei om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi frykter at eiere som Sveaas og Røkke vil være mer opptatt av kortsiktig lønnsomhet enn industriell langsiktighet. Dette kan skape uro rundt selskapet som kan true arbeidsplasser, sier konserntillitsvalgt Stein Stugu til NTB.

Stugu tar aksjonærenes omveltning av styret til etterretning, og sier at det fra de ansattes synsvinkel er større bekymring over Sveaas som eier enn som styremedlem - når han først er etablert som storeier.

- Vi har ikke grunn til å tro at Orklas nye styre ønsker å svekke selskapets strategi eller å splitte opp selskapet. Sveaas er bare ett av mange styremedlemmer, og han får nå sjansen til å vise i praksis at også han er mer opptatt av langsiktige interesser enn kortsiktig avkastning. Med langsiktig mener vi 10-15 år, ikke ett eller to, sier Stugu.

(NTB)