Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orkla kjøper Rieber & Søn

Avtalen omfatter over 90 prosent av selskapets aksjer, og kjøpet verdsetter hele selskapet til over 6 milliarder kroner.

KJØPEGLAD: Konsernsjef i Orkla, Åge Korsvold.


Foto: HOEM/ARNE V. Dagbladet
KJØPEGLAD: Konsernsjef i Orkla, Åge Korsvold. Foto: HOEM/ARNE V. Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med dette tar Orkla et stort skritt i retning av å bli et rendyrket merkevareselskap, heter det i en pressemelding fra Orkla.

- Rieber & Søn er et veldrevet og tradisjonsrikt konsern med dyktige medarbeidere og sterke markedsposisjoner, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Avtalen omfatter 90,11 prosent av aksjene i Rieber & Søn til en pris på 66,58 kroner per aksje. Transaksjonen verdsetter hele selskapet, på gjeldfri basis, til 6,1 milliarder kroner.

Betydelig leverandør Rieber & Søn er notert på Oslo Børs. Selskapet er en betydelig leverandør til dagligvarehandelen i Norden, deler av Sentral-Europa og Russland. Kjente merker er blant annet Toro, Vitana, K-Salat, Delecta, Frödinge, Chaka og Bähncke.

I 2011 var den samlede omsetningen på om lag 4,3 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger var 642 millioner kroner i 2010 og 464 millioner kroner i 2011. Totalt har selskapet 2.900 ansatte, hvorav 1.700 utenfor Norge.

Må godkjennes Orkla har inngått avtalen med selskapene AS Atlantis Vest, Zee Ploeg AS og Flu AS. Selgerselskapene eies og kontrolleres av representanter for Rieber-familien.

Gjennomføringen av avtalen er betinget av at EU-kommisjonen og russiske konkurransemyndigheter godkjenner transaksjonen. Det forventes at transaksjonen vil kunne gjennomføres i løpet av 1. kvartal 2013.

Etter gjennomføring av avtalen med Rieber-familien vil Orkla fremsette et pliktig tilbud til de resterende aksjonærene i selskapet basert på samme kjøpesum per aksje som blir betalt til Rieber-familien og deretter søke selskapet avnotert fra Oslo Børs.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media