Orkla legger Røkke-rapport på nettet

Rapporten om Orklas lån til Kjell Inge Røkkes selskap TRG og den Røkke-disponerte aksjeposten på vel 9 prosent i Orkla skal legges ut på selskapets nettsider i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var bedriftsforsamlingen i Orkla som 27. juni bestemte at rapporten skal offentliggjøres, etter at generalforsamlingen i selskapet i mai fattet vedtak om at rapporten skulle overleveres bedriftsforsamlingen med tanke på en redegjørelse.

På generalforsamlingen ble det fra storaksjonær Christen Sveaas rettet sterk kritikk mot konsernsjef Jens P. Heyerdahl og ledelsen for det konvertible lånet på 600 millioner kroner til Røkke-selskapet.

Sveaas påsto at Orkla hadde tapt penger og at Orkla-ledelsens unnlatelse av å konvertere lånet i aksjer var en milliardgave til Røkke.

Orkla-posten på 9 prosent som ble disponert av Skandia, fikk først oppmerksomhet da butikkjede-matador Stein Erik Hagen ble interessert i å kjøpe den. Men aksjeposten ble solgt til Røkke, angivelig med rabatt, og Hagen & Co påsto at det var Jens P. Heyerdahl som sto bak denne rabatterte transaksjonen.

Den rapporten som nå legges fram, er resultat av arbeidet til et styreoppnevnt utvalg som skulle granske Skandia-posten i Orkla.

I rapporten ble det slått fast at ledelsen i Orkla ikke hadde brutt lover og forskrifter i forbindelse med salget av Orkla-posten. Utvalget kom også fram til at det var Kjell Inge Røkke som kjøpte denne aksjeposten. Derimot rettet utvalget kritikk mot lånetransaksjonene til Røkke og hans selskap TRG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer