Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orkla overtar kommunal sykehjemsdrift

For første gang i Norge tar et privat selskap over driften av sykehjem som til nå har vært offentlig drevet. Resultatet blir færre ansatte og lavere driftsutgifter. Røa bydel i Oslo regner med at kvaliteten blir like god som i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Orkla-eide selskapet Norsk Omsorg og Rehabilitering tar over driften av Hovseterhjemmet i Røa bydel i Oslo. Det private selskapet mener de kan drive sykehjemmet for fem millioner kroner mindre over fem år, enn hva bydelsadministrasjonen mener de kan drive hjemmet for. Norsk Omsorg og Rehabilitering har inngått en avtale på tre år, med mulighet for forlengelse i to år.

Kjøper tjenester

Bydelen vil kjøpe tjenester fra selskapet for 374 000 kroner per plass i år, og prisen vil øke noe i årene framover på grunn av prisstigning og lønnsøkninger. Til sammen har Hovseterhjemmet 184 sykehjemsplasser.

- Jeg kan ikke kommentere de totale tallene i kontrakten med selskapet av konkurransemessige hensyn, sier bydelsdirektør Geir Christiansen til Dagbladet.no i kveld.

Orkla største eier

Norsk Omsorg og Rehabilitering er et datterselskap av det svenske selskapet Carema. Selskapet største aksjonær er Orkla og selskapet ble børsnotert tidligere denne måneden i Stockholm. Carema driver omsorgsinstitusjoner i 36 svenske kommuner og regner med å omsette for 1,4 milliarder svenske kroner i år. Selskapet er det største innen sitt slag i Norden.

De andre som kjempet om kontrakten ved Hovseterhjemmet i Oslo var Oslo kommune, ISS og Norlandia Omsorg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling