Ormebolet fram i lyset

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fremskrittspartiet har lenge vært et ormebol, hvor ondsinnede rykter, grove beskyldninger og perfide bemerkninger om partifeller har hørt til dagens orden. Nestlederne Terje Søviknes og Siv Jensen har blitt utsatt for ormebolets verste giftspredning: de snikende ryktene, som går fra munn til munn, men aldri direkte til dem det angår. Den giften er det umulig å forsvare seg mot. Men Søviknes og Jensen benyttet sjansen godt, da en av giftsprederne i går krøp ut av ormebolet for å true Søviknes i full åpenhet.
  • Det er ikke tilfeldig at giftspredning som metode har grobunn i Frp. Det er bare en knapp måned siden Jan Simonsen plutselig var i alles fokus, da en eldgammel og uskyldig historie på uforklarlig vis dukket opp i forvrengt versjon i media. Den gang pustet både Carl I. Hagen og John Alvheim til gnisten for om mulig å få det til å brenne. Og hedersmannen Alvheim har ennå ikke gitt den unnskyldningen Simonsen ba om og vel hadde krav på?
  • I korridorene verserer et hav av rykter og påstander om de fleste partitoppene. Lokallagsleder Kjell Einar Nilsen i Hordaland sier at «begge leirer går over lik, og mange partikolleger har sluttet å hilse på hverandre». Oslo-prosessen er velkjent, og i går kunne Romerikes Blad melde om «Rått ryktespill» rettet mot Frp's toppkandidat i Akershus. Partiavisa Fremskritt, redigert av partiets generalsekretær, har heller ikke utmerket seg med avbalanserte innlegg. Alvorligst, kanskje, var nobelkomitémedlem Inger Marie Ytterhorns beskrivelse av en partikollega som på TV «vraltet og snublet rundt på tunet»: Ytterhorn vet at mannen er delvis invalid og har en pussig måte å gå på.
  • Hittil har Carl I. Hagens opprydding for å få et spiselig og stuereint parti ikke hatt suksess. Flere av de uønskede «verstingene» sitter trygt, og metodene som er brukt fra topp til bunn, og fra alle parter i partiet, tjener ingen til ære.