Ørn fanger farlige droner i luften som om de var bytte

Politiet i Nederland tester ut unik metode for å fange fiendtlige droner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Droner er blitt stadig billigere - og et økende antall mennesker velger å skaffe seg en. Det er ikke helt uproblematisk. Noen ganger skaper de små flygemaskinene et problem for nødetatene, som for eksempel under storbrannen i Lærdal.

I framtiden vil slike problemer trolig bli enda vanligere.

Banebrytende Derfor har politiet i Nederland jobbet med å utvikle en metode hvor rovfugler brukes til å fange droner - angivelig først i verden.

- Det er situasjoner hvor droner ikke har lov til å fly, nesten alltid av sikkerhetsgrunner. Det er eksempler på at en luftambulanse vil lande, men ikke kan fordi en eller annen der ute flyr med drone. Du kan også se for deg at folk ønsker å ta vakre bilder av et arrangement og får en drone til å fly over en folkemengde, men hvis dronen faller ned, kan den være farlig med folk, forklarer innovasjonsmanager Mark Wiebe i politiet i Nederland i en presseuttalelse.

Alliert med selskap Politiet i Nederland har alliert seg med firmaet «Guards from Above», som spesialiserer seg på å trene ørner for formålet.

Selskapet har offentliggjort en video som viser hvordan en ørn tar igjen en drone i luften, griper den med klørne sine, og flyr bort med den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer