Ørn spiste opp hund

Hunden Kompis ble spist opp av en ørn to meter utenfor matmorens hus da han ble sluppet ut for å tisse i Refsnes i Kvæfjord i Troms søndag.

En hund ble søndag spist opp av en ørn utenfor et hus i Refsnes. Matmoren mener det var en havørn, av samme type som er avbildet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
En hund ble søndag spist opp av en ørn utenfor et hus i Refsnes. Matmoren mener det var en havørn, av samme type som er avbildet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ett år gamle hunden, som var av rasen Russisk Toy, ble søndag sluppet ut husdøra for å tisse da han brukte uvanlig lang tid på å komme tilbake, forteller matmor Cecilie Edvardsen Norskott til Harstad Tidende.

- Jeg gikk ut for å se etter ham. Rett ved husdøren sitter det en stor havørn og spiser av ham som et bytte. Ørnen var to meter fra meg da jeg kom ut, først så jeg ikke tydelig hva det var jeg så. Det går en liten stund før jeg oppfatter at det er en ørn. Der ligger hunden vår, oppspist, sier hun.

NON STOP: En elg var i det hissige hjørnet da Alexandra Henell kjørte til butkken. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Norskott mener det var snakk om en havørn, selv om det også er kongeørn i området.

Sistnevnte er kjent for å ofte angripe dyr på størrelse med hunder, opplyser Norsk Ornitologisk Forening (NOF).

- Vi anbefaler ikke å la hunder gå løse, spesielt i utsatt terreng. Og slike angrep skjer fort i lynets hastighet, sier Norsk Ornitologisk Forenings kongeørn-ekspert Alv Ottar Folkestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer