I MØTE MED GRIPEN-FOLK: Stein Ørnhøi i møte med JAS Gripen-representanter på Statholdergaarden i Oslo i fjor sommer. På møtet mottok SV-representanten et notat fra Saab som lover norsk-svensk industrisamabeid, delvis i bytte mot at regjeringen satset på Gripen istedenfor Joint Strike Fighter. Foto: ULF ANDRÉ ANDERSEN
I MØTE MED GRIPEN-FOLK: Stein Ørnhøi i møte med JAS Gripen-representanter på Statholdergaarden i Oslo i fjor sommer. På møtet mottok SV-representanten et notat fra Saab som lover norsk-svensk industrisamabeid, delvis i bytte mot at regjeringen satset på Gripen istedenfor Joint Strike Fighter. Foto: ULF ANDRÉ ANDERSENVis mer

Ørnhøi: - Ødeleggende for norsk og svensk industri

Gripen-tilhengeren med dystre spådommer etter JSF-valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens vedtak om ikke å kjøpe de svenske jagerflyene har store konsekvenser både for norsk og svensk næringsliv, mener Stein Ørnhøi.

SV-veteranen Ørnhøi fikk sommeren 2007 i oppdrag å overlevere et dokument til regjeringen. I dokumentet heter det at Saab er villig til å satse på et svensk-norsk samarbeid innen miljø og industri uavhengig av om svenskene får flykontrakten, men at dette samarbeidet vil satses enda mer på dersom de får den.

- Mange norsk-svenske industriavtaler som ble inngått, hadde som forutsetning at regjeringen kjøpte svenske fly. Nå faller avtalene bort både for store bedrifter som Raufoss og for mindre bedrifter på Vestlandet, sier Ørnhøi.

(NTB)